Βίντεο/ Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Λουκέτο μπήκε στο μαγαζί «Δεξαμενή», στο Κολωνάκι το μεσημέρι του Σαββάτου από άνδρες της αστυνομίας. Το κατάστημα θα λειτουργήσει και πάλι την 1η Ιουνίου. «Πρόκειται για ένα ιστορικό μαγαζί, το οποίο λειτουργεί από το 1906. Κάποτε εδώ σύχναζε ο Παπαδιαμάντης και ο Ελύτης….», λέει ο ένας από τους ιδιοκτήτες, Δημήτρης Μπατής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τι λέει ο κ. Μπατής στη zougla. gr

 

Δείτε το σφράγισμα του μαγαζιού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το μαγαζί έκλεισε επειδή, σύμφωνα με τις αρχές, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν έξω από αυτό περίπου 25 άτομα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έπιναν ποτά τα οποία είχαν προμηθευτεί από την «Δεξαμενή» και άκουγαν μουσική. Επίσης, στο πεζούλι υπήρχαν μαξιλάρια, πράγμα που απαγορεύεται,σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ίδιο βράδυ, συνελήφθη και ο ένας από τους επιχειρηματίες, ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος ορίζει πρόστιμο για τους καταστηματάρχες το οποίο  ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, σφράγισμα του καταστήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής και τέλος, πρόστιμα των 150 ευρώ σε πολίτες που δεν τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις έξω από αυτά.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της αστυνομίας, η συγκέντρωση ατόμων είτε έξω από μαγαζιά είτε σε πλατείες απαγορεύεται, για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Για αυτό τον λόγο, η αστυνομία, απομακρύνει πολίτες που συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία για να πιουν το ποτό τους.

Ο επιχειρηματίας, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτουν και έκανε λόγο για περίεργη σύλληψη, αναφέροντας ότι σέρβιρε ως take away, σουβλάκια και τηγανιτές πατάτες.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και να ισχύουν για όλα τα μαγαζιά δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Όπως έγινε γνωστό, το ίδιο βράδυ, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, έξω από τα μαγαζιά που σέρβιραν take away και διένειμαν ποτά σε δεκάδες άτομα τα οποία κατέκλυσαν τον χώρο της πλατείας, χωρίς να παρεμποδιστούν από τις αρχές.

Το ίδιο συνέβη και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου δεκάδες άνθρωποι κρατώντας τα ποτά τους διασκέδασαν χωρίς την παραμικρή παρουσία των αρχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης