Video-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με επιβατηγό πλοίο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα το εμπορικό πλοίο υπό σημαία Πορτογαλίας «Μaersk Launceston» εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό πλοίο Καλλιστώ του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαλυθεί η πρύμνη, με αποτέλεσμα το πολεμικό πλοίο να έχει πάρει κλίση.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως το πολεμικό πλοίο έχει 27 άτομα πλήρωμα τα οποία μεταφέρθηκαν με σκάφη. Ακόμα τα πλοία του λιμενικού έχουν προχωρήσει στην περισυλλογή 2 ατόμων από τη θάλασσα, τα οποία έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά και εμπορικά πλοία, στη συνέχεια όμως έφτασαν σκάφη του λιμενικού και πολεμικά πλοία από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Το σημείο που βρίσκεται τώρα το Maersk Launceston

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ, «το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο».

Παραπλέοντα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού περισυνέλεξαν το πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων έπειτα από τη σύγκρουση.

Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του, παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON, που είχε προορισμό το Τσανάκαλε (Δαρδανέλια), έχει απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία, ενώ, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης