Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου),θα καταπλεύσει περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6», στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα (συνολικά 1.588 άτομα), ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Στο πλοίο ακολουθείται ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω Covid-19, ενώ υπάρχει συν τοις άλλοις και στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό, προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικά στον Covid-19, ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη. 

To κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου όταν εντοπίστηκαν τα κρούσματα, ενώ με το εν λόγω πλοίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας. 

Αιτία της επιστροφής του πλοίου, τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν και εξαιτίας των οποίων σήμανε συναγερμός.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να είναι θετικά στον κορωνοϊό, ενώ οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ PCR αρνητικό σε 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης