Συναγρίδα 15,5 κιλών έπιασε ψαράς στη Χίο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 07:29
Συναγρίδα 15,5 κιλών έπιασε ψαράς στη Χίο

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ψαράς από τη Χίο, όταν ο ίδιος διαπίστωσε ότι κατάφερε να αλιεύσει μια συναγρίδα 15,5 κιλών.

Ο αλιέας κ. Εμμανουήλ Μητσώλης περιέγραψε ότι χθες κατάφερε να πιάσει το τεράστιο ψάρι με κάθετη (σ.σ.: τεχνική που χρησιμοποιεί πετονιά και μαρούλι).

Ο ψαράς εξιστορεί:

«Χθες το πρωί κατά τις 07.30 πήγα για ψάρεμα κάθετης στη Λαγκάδα. Η κάθετη είναι μία τεχνική ψαρέματος στην οποία χρησιμοποιείς μαρούλι και πετονιά. Γνωρίζοντας ότι στο συγκεκριμένο μέρος υπάρχει πληθώρα συναγρίδων αποφάσισα να πάρω έναν κέφαλο να τον δολώσω και να τον ρίξω μέσα. Καθώς περίμενα τι θα γίνει, τράβηξα το καρούλι στα πόδια μου, το έπιασα και εκείνη τη στιγμή έδωσα τη μάχη της ζωής μου. Αντίκρισα ένα ψάρι τεράστιο, το οποίο δεν μπορούσα να το πιάσω με τα χέρια. Για 15 συνεχόμενα λεπτά πάλευα χωρίς να μπορώ να το δω».

«Μετά από λίγο άρχισε να φαίνεται, τα χέρια μου ήταν κουρασμένα και φθαρμένα από την πετονιά. Όλη αυτήν την ώρα προσπαθούσα να το ανεβάσω με τα χέρια μου, χωρίς καλάμι, χωρίς μηχανισμό. Μόλις κατάφερα να το ανεβάσω και είδα τι ψάρι είχα πιάσει, συναγρίδα 15,5 κιλών, τρελάθηκα από τη χαρά μου. Είναι η δεύτερη φορά που με αξιώνει ο Θεός να ζήσω τέτοια εμπειρία. Πέρυσι στο Φαναράκι είχα πιάσει μια συναγρίδα 11 κιλών» καταλήγει.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 07:33