Σοκάρει η υπόθεση μίας 23χρονης που ζούσε επί τέσσερις μήνες έναν εφιάλτη σε διαμέρισμα των Εξαρχείων, όπου ένας 33χρονος ομοεθνής της την είχε φυλακίσει και την εξέδιδε παρά τη θέλησή της έναντι 150 ευρώ, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού.

Ο 33χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (7/1) στην Αθήνα, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την κατηγορία εμπορίας ανθρώπων και παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό του μαρτυρίου της 23χρονης

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αστυνομικών, ο 33χρονος από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2020, προέβαινε με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση γυναίκας μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού.

Ο 33χρονος, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη καταστήματος, προσέγγισε την παθούσα με το πρόσχημα να της προσφέρει εργασία, εκμεταλλευόμενος την δυσχερή οικονομική της κατάσταση. Στη συνέχεια, την οδήγησε στο διαμέρισμα του με την πρόφαση της φιλοξενίας και την κατακράτησε χωρίς τη θέλησή της, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, ασκώντας σε βάρος της βία, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις της, την εξανάγκασε να εκδίδεται μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού, μεταφέροντας την ο ίδιος στα σημεία των ραντεβού με τους πελάτες και παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -6.890- ευρώ, το αυτοκίνητο με το οποίο, τη μετέφερε στα ραντεβού και μικροποσότητα κάνναβης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του σε παρόμοιες υποθέσεις.

Η προσέγγιση του 33χρονου

Το αρχικό πρόσχημα για να πλησιάσει την 23χρονη ήταν τα… λουλούδια. Αυτό φέρεται να της είχε προτείνει λέγοντας της ότι θα ήταν η δουλειά στο νυχτερινό κέντρο όπου θα εργαζόταν στην οδό Λιοσίων. Η νεαρή είχε μετακομίσει στο σπίτι του και ύστερα από τις πρώτες «γλυκές» μέρες άρχισε να την χτυπά.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, «από τα 150 ευρώ του κάθε ραντεβού τα 50 τα έπαιρνε το διαδικτυακό γραφείο. Είκοσι ευρώ ο 33χρονος που έκανε τον οδηγό και τα 80 τα κρατούσα εγώ. Ύστερα από λίγο καιρό όμως δεν μου έδινε τίποτα, κρατούσε τα 100 ευρώ για τον εαυτό του». Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, αν και το έχουν ξανασυναντήσει και σε άλλες περιπτώσεις, είναι το γεγονός ότι η 23χρονη δεν θέλησε να χαρακτηριστεί ως θύμα trafficking και να επωφεληθεί από τα ευεργετήματα του νόμου. Ο 33χρονος αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή έχοντας στην «πλάτη» του και το «βαρύ» ποινικό του μητρώο.

Στο μικροσκόπιο η παρέα φίλων του 33χρονου και το νυχτερινό κέντρο στην Λιοσίων

Ο 33χρονος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του zougla.gr είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν και ήταν υποχρεωμένος να δίνει και «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Συγκεκριμένα, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για διακεκριμένες κλοπές, ναρκωτικά, παράβαση του νόμου περί όπλων, μεταφορά αλλοδαπών και ληστεία.

Όμως για τις διωκτικές αρχές η συγκεκριμένη υπόθεση δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του zougla.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 33χρονος να έχει σχέσεις με συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο στην οδό Λιοσίων και δεν αποκλείεται να μην ήταν η πρώτη κοπέλα που εξέδιδε. Στο ραντάρ της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος έχουν μπει και μια μικρή παρέα φίλων του, ο ρόλος των οποίων θα ερευνηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης