Συνελήφθησαν τα δύο άτομα που επιτέθηκαν σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου την περασμένη Παρασκευή.

Την είδηση έκανε γνωστή νωρίς το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, οι ελληνικές αρχές οφείλουν τόσο την εφαρμογή του νόμου όσο και «τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων “φιλοξενία” και “φιλότιμο”».
 

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη Δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων “φιλοξενία” και “φιλότιμο”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως έγραψε το Cretalive, και αφού η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 38χρονο ο οποίος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα, ενώ τον 36χρονο συνεπιβάτη του στο 4×4 βαραίνει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Πώς συνέβη το περιστατικό

Η οικογένεια των Γερμανών τουριστών -ο πατέρας, οι δύο γιοι και η κόρη του- επέβαιναν σε ενοικιαζόμενο όχημα και κινούνταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

Ξαφνικά, από παράδρομο βγήκαν οι δύο Κρητικοί με αγροτικό όχημα και χτύπησαν το ΙΧ των Γερμανών, προκαλώντας μικρή ζημιά. Ο οδηγός του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τούς κόρναρε και τους ζήτησε να σταματήσουν προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία.

Όταν τα αυτοκίνητα σταμάτησαν, ο οδηγός του αγροτικού επιτέθηκε στον γιο του οδηγού που κάθονταν στη θέση του συνεπιβάτη και τον γρονθοκόπησε άγρια. Ο δεύτερος γιος της οικογένειας προσπάθησε να προστατέψει τον αδερφό του.

Τότε, ο συνοδηγός του αγροτικού βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρι με λάμα 20-25 εκατοστών. Οι τουρίστες έντρομοι μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να απομακρυνθούν, αλλά συνεχίστηκε η καταδίωξή τους μέχρι που τους «φυγάδευσαν» κάτοικοι της περιοχής.

 

Δώρο μία εβδομάδα διακοπές στην Κρήτη για τους Γερμανούς

Μετά τα όσα σοκαριστικά βίωσαν στο νησί, ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης τούς έκανε δώρο μία εβδομάδα διακοπές προκειμένου να γνωρίσουν την πραγματική ομορφιά του τόπου, καθώς είχαν την ατυχία να «πέσουν» στις εξαιρέσεις.

Ο Σύνδεσμος καταδίκασε την απαράδεκτη επίθεση, τονίζοντας ότι «συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την κρητική φιλοξενία και πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Βλατάκης επικοινώνησε με την οικογένεια και, αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη εκ μέρους του τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφθούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους για μία εβδομάδα την Κρήτη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο.

Η οικογένεια αποδέχθηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της γι’ αυτή την προσφορά. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης