Σε συνεργασία προχωρούν δύο δήμοι της Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία. Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου κατάθεσε πρόταση, ώστε οι κατασκηνώσεις στην περιοχή Περιβολάκια του Δήμου Ζωγράφου, να χρησιμοποιηθούν για τους ανθρώπους που θα έρθουν από την Ουκρανία και θα έχουν ανάγκη από στέγη και περιποίηση, για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Σταθερά προσηλωμένοι στην πολιτική της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού απέναντι σε δοκιμαζόμενους λαούς, ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανακούφιση των επιπτώσεων από την ανθρωπιστική κρίση, που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο δήμαρχοι, Ευάγγελος Μπουρνούς και Βασίλης Θώδας, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της κρίσης, κινητοποιήθηκαν και εφ’ όσον γίνει αποδεκτή η κοινή πρόταση, θα αναλάβουν μαζί με τους αρμόδιους φορείς τη διαχείριση της φιλοξενίας.

«Εμείς από την πλευρά μας και στον βαθμό των δυνατοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουμε έμπρακτα να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου αναλαμβάνει ανάλογες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή του κ. Μπουρνούς.

Ο Δήμος Ζωγράφου οργάνωσε και συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία και η ανταπόκριση του κόσμου την πρώτη ημέρα ήταν εντυπωσιακή, ενώ η δράση θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή πάλι στον Δημοτικό Πολυχώρο «Αλέκα», από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας, που για ακόμη μία φορά απέδειξαν τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους απέναντι σε συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε ανάγκη», δήλωσε ο κ. Θώδας και πρόσθεσε: «Ο δήμος Ζωγράφου παραμένει δίπλα στους ομογενείς μας της Ουκρανίας, όπως πράττουμε όλα αυτά τα χρόνια, από την πρώτη ημέρα αδελφοποίησης της πόλης μας με το Σαρτανά, αλλά ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της δοκιμασίας αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή δράση, για να βοηθήσουμε με όλους τους τρόπους τους κατοίκους της μαρτυρικής περιοχής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης