Απροκάλυπτα θρασύς, ο πολυεκατομμυριούχος Άλκης Δαυίδ, μεγαλομέτοχος των εταιρειών εμφιαλώσεως της Coca-Cola σε 28 χώρες, επιχειρεί να εξηγήσει στον δημοσιογράφο πως είναι το καλύτερο αφεντικό στις ΗΠΑ. Μόλις έχει καταδικαστεί για τρίτη φορά για σεξουαλική παρενόχληση και μπούλινγκ κατά γυναικών υπαλλήλων των εταιρειών του.

Το σύνολο της ποινής που του έχει επιβληθεί είναι 58 εκατ. δολάρια, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο καταδίκες με αποζημιώσεις ύψους 16 εκατ. δολαρίων. Παρά την απόφαση που δικαστηρίου και την ξεκάθαρη καταδίκη, ο Άλκης Δαυίδ εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα. Παρατηρεί αγέρωχα τον δημοσιογράφο και ανάβει ένα τσιγαριλίκι. Τραβάει μια-δυο-τρεις ρουφηξιές αρίστης, προφανώς, ποιότητας κάνναβης και αρχίζει το παραμύθι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο που ακολουθεί ξεκαθαρίζουν όλα. Μιλάει και ένας ένορκος, ο οποίος ήταν παρών όταν ο δικαστής πέταξε έξω από την αίθουσα τον Άλκη Δαυίδ διότι έβριζε χυδαία και φωνασκούσε συνεχώς, με το γνωστό του ύφος και ήθος.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό της καταδίκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες δικαίωσε τη Μαχίμ Καν, η οποία ήταν βοηθός παραγωγής στις εταιρείες του Δαυίδ, FilmOn TV και Alki David Productions Inc., επιδικάζοντάς της αποζημίωση-μαμούθ. Η ετυμηγορία ήταν «μια υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τον νόμο και να πληγώνουν τους άλλους».

Η δικηγόρος της Καν είπε πως η αποζημίωση που επιδίκασε το δικαστήριο είναι από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στη νομική ιστορία των ΗΠΑ. «Σε αυτό το κίνημα “MeToo”, γυναίκες όπως η κυρία Καν δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να σιωπούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της. Οι συνήγοροι της γυναίκας προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία ότι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ο Alki David -όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ- την άρπαζε από τον λαιμό και την ανάγκαζε να προσποιείται στοματικό σεξ, ενώ επανειλημμένως την παρενοχλούσε σεξουαλικά με διάφορους τρόπους. Ο Δαυίδ, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η μία καταδίκη μετά την άλλη

Τα τελευταία χρόνια ο ηλικίας 52 ετών δισεκατομμυριούχος και μεγαλομέτοχος έχει βρεθεί πολλές φορές κατηγορούμενος σε αίθουσες δικαστηρίων και έχει καταδικαστεί για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Έχει υποχρεωθεί να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του Λόρεν Ριβς 5.000.000 δολάρια, που είναι σεναριογράφος στη FilmOn TV. Η υπάλληλος κατήγγειλε ότι ο Άλκης Δαυίδ «κατέβασε το παντελόνι και πίεσε το κεφάλι μου στον καβάλο του».

Εξάλλου, δικαστήριο της Καλιφόρνιας είχε καταδικάσει τον επιχειρηματία να καταβάλει συνολική αποζημίωση 11 εκατ. δολαρίων στην Τσάστιτι Τζόουνς, η οποία κατήγγειλε ότι ο Άλκης Δαυίδ την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του. Αργότερα ο επιχειρηματίας ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της, και τελικά θα πρέπει να της καταβάλει συνολικά 7.670.000 δολάρια.

Και για να μην ξεχνάμε. Ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω video είναι βασικός μέτοχος σε εταιρείες εμφιαλώσεως της Coca-Cola  28 χώρες. Με σπουδές, όπως γράφεται στο βιογραφικό του, στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ακούσατε τα σχόλια των ενόρκων. Πρόκειται για ένα απαράδεκτο από όλες τις πλευρές και σε όλα τα επίπεδα άτομο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης