Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις έρευνες της ΕΥΠ σχετικά με την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου που δρούσε με το όνομα «Μαρία Τσάλλα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο δικηγόρος που φαίνεται να υποδέχθηκε την κατάσκοπο στην Ελλάδα και δέχτηκε να την βοηθήσει με την ελληνοποίησή της βρέθηκε νεκρός πριν από περίπου δύο χρόνια σε ηλικία 45 ετών. Ο δικηγόρος μετά την ελληνοποίησή της, λειτουργούσε και σαν φορολογικός της εκπρόσωπος, ενώ φέρεται να της παρείχε νομική αρωγή στις ενέργειές της για να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν ρωσικής καταγωγής με κυρίως Ρώσους πελάτες που βρίσκονταν στην Ελλάδα. Το δικηγορικό του γραφείο βρισκόταν στην οδό Ιπποκράτους με την επιγραφή να είναι στα ρώσικα. Ήταν μάλιστα μέλος ελληνορωσικού συνδέσμου φιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις έρευνες της ΕΥΠ, φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί και τα στοιχεία της μητέρας της Ιρίνα Σμίρεβα. Πρόκειται για πρόσωπο που έχει γεννηθεί το 1969 και έχει αποβιώσει το 2013, ενώ φέρεται ακόμα να είχε ποινικές εμπλοκές και να είχε φυλακιστεί.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς η «Μαρία Τσάλλα» παγίδευσε ηλικιωμένο για να βγάλει ελληνική ταυτότητα

Τον πραγματικό ρόλο της Μαρίας Τσάλλα, της Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα όπως είναι το πραγματικό της όνομα, προσπαθούν να αποσαφηνίσουν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Δύο έγγραφα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από ρεπορτάζ του Alpha, που αφορούν τη «Μαρία Τσάλλα». Το πρώτο είναι η αίτηση έκδοσης δελτίου ταυτότητας, από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, στις 24/12/2018, ενώ επίσης στο έγγραφο αυτό φαίνεται και η υπογραφή της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνα Σμίρεβα, ως «Μαρία Τσάλλα». Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο φαίνεται ότι δηλώνει «αγνώστου πατρός», γεννημένη το 1991, ενώ ως διεύθυνση κατοικίας αναγράφεται αόριστα το Αλιβέρι Ευβοίας.

Τι δήλωσε ο 83χρονος που έπεσε «θύμα» της Ρωσίδας κατασκόπου

Ο 83χρονος υπέγραψε ως μάρτυρας και βεβαίωσε τα στοιχεία της «Μαρίας Τσάλλα».  Αποκάλυψε, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ότι πριν 30 χρόνια ζούσε στα Νότια Προάστια και ήταν γείτονας με ένα ζευγάρι με το επώνυμο «Τσάλλα», οι οποίοι περίμεναν μωρό. Κάποια στιγμή η οικογένεια μετακόμισε και χάθηκε κάθε επαφή επικοινωνίας.

Το 2018 ο ηλικιωμένος – σε ηλικία 78 ετών – δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, υποτίθεται από τη «μητέρα» της Μαρίας Τσάλλα, η οποία του ανέφερε ότι το παιδί επιστρέφει στην Ελλάδα για να σπουδάσει και πρέπει να πάει ως μάρτυρας στο αστυνομικό τμήμα για να εκδώσει ελληνική ταυτότητα, γιατί ο πατέρας της έχει πεθάνει. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε στο αίτημα, πήγε στην Εύβοια, υπέγραψε και επιβεβαίωσε τα στοιχεία.

Το δεύτερο έγγραφο, το οποίο είναι το πιστοποιητικό γέννησης της Μαρίας Τσάλλα, φαίνεται να προκύπτει από μία διαδικασία – «εξπρες». Η ημερομηνία εγγραφής στο δημοτολόγιο είναι 21/12/2018, και μέσα σε τρεις ημέρες η Ιρίνα έγινε δημότης Αλιβερίου και έβγαλε ελληνική ταυτότητα.

Τι λέει πρώην συμμαθητής της

Για ένα ντροπαλό και απόμακρο άτομο, με εμφανή την αγάπη της για τη φωτογραφία κάνει λόγο συμμαθητής της Ρωσίδας κατασκόπου στο Mega Ο Αργεντινός, Javi Labourt, ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της «Τσάλλα» το 2018 σε φροντιστήριο στο οποίο και οι δύο μάθαιναν ελληνικά.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: 

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει.

Προσπαθούσε να μάθει τη γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου.

Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία».

 

 

Αυτός είναι ο «Βραζιλιάνος» σύζυγός της «Τσάλλα»

Είναι ο Ντάνιελ Κάμπος. Ο διαβόητος σύζυγος της Ρωσίδας κατασκόπου ο οποίος ζούσε μόνιμα στην Βραζιλία και μόλις αποκαλύφθηκε η δράση της «Μαρίας Τσάλλα» στη χώρα μας, εξαφανίστηκε κι εκείνος από προσώπου γης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης