Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί μέσα στην Περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας, στον 4ο όροφο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Τσούκα. 

Μετά την συνάντησή μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλεύχιμον, με την αντιπεριφερειάρχη Ν. Πανδή, η οποία έγινε σε ήρεμο κλίμα, η αντιπροσωπεία πήγε στο γραφείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Αντιπεριφερειάρχη Σάκη Τσούκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Τσούκας ανέφερε στους κατοίκους ότι ο ΧΥΤΥ θα αδειοδοτηθεί.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Δημιουργήθηκε ένταση και αναταραχή από οργισμένους κατοίκους. Τα ΜΑΤ απάντησαν με βία ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι δέχτηκαν και χημικά, κάτι το οποίο διαψεύδεται από την αστυνομία.

Επίσης έγινε προσαγωγή και κατοίκου για δολιοφθορές σε δημόσια περιουσία ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Αδειοδοτήθηκε «υπό όρους» ο ΧΥΤΥ Κέρκυρας

Λίγο αργότερα, η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας χορηγήθηκε «υπό όρους και προϋποθέσεις»  από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Σύμφωνα με την απόφαση που είναι αναρτημένη στην Διαύγεια: «Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος αποφασίζει τη χορήγηση Άδειας Λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Νότιας Κέρκυρας στη θέση Μισοραχιά, Δήμου Κέρκυρας, ΔΕ Λευκιμμαίων της Διαχειριστικής Ενότητας Κέρκυρας, δυνάμει των άρθρων 9 και 10 της υπ’ αρ.29407/3508/2002 ΚΥΑ, με τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις:

Δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά εναπόθεση απορριμμάτων αν προηγουμένως δεν αποκατατασταθούν πλήρως οι ελλείψεις που έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά τους παραπάνω σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αίτησης του ΣΥΔΙΣΑ για την χορήγηση της παρούσας άδειας.

Αυτές οι εκθέσεις αποτελούν το Σχέδιο Συμμόρφωσης το οποίο ο ΣΥΔΙΣΑ Κέρκυρας πρέπει να υλοποιήσει το
συντομότερο δυνατό προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος κατά τη λειτουργία της εγκατάστασης.

Πριν την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΥ θα πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να διαπιστωθεί η ικανότητα του φορέα να λειτουργήσει την εγκατάσταση με όλους τους κανόνες ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου».

Πηγή: corfutvnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης