Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 50χρονος που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν ήξερε τι έκανε και πως τώρα έχει συνειδητοποιήσει τις πράξεις του. Ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για το κακό που τους έκανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 50χρονος, ο οποίος συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οδηγήθηκε από την πλαϊνή και όχι από την κεντρική είσοδο στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, γεγονός που εξόργισε τους συγγενείς του 79χρονου.

Και σήμερα στα δικαστήρια βρίσκονται συγγενείς του 79χρονου θύματος, οι οποίοι εμφανίζονται εξοργισμένοι με τον ισχυρισμό του 50χρονου ότι δεν θυμάται τίποτα. Ότι για όλα έφταιγε το αλκοόλ, καθώς πριν από το έγκλημα είχε καταναλώσει -όπως ισχυρίζεται- μεγάλες ποσότητες ρακί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Οργισμένοι οι συγγενείς του 79χρονου

Την ίδια ώρα, οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 79χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 50χρονο.

Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε η κόρη του θύματος ξέσπασε λέγοντας συγκεκριμένα: «Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο. Ο πατέρας μου νεκρός, η μητέρα μου στο ΠΑΓΝΗ τραυματισμένη. Όλα αυτά έγιναν επειδή αυτός λέει ότι μέθυσε».

Παράλληλα, ο γιος του 79χρονου επιτέθηκε κατά της αστυνομίας λέγοντας πως προστατεύουν τον άνδρα που δολοφόνησε τον πατέρα του, ενώ οργισμένος φώναζε να μην επιστρέψει ο 50χρονος στις Μοίρες επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «αν έρθει στις Μοίρες, θα τον σφάξουμε».

Τέσσερα ανήλικα αγόρια τα τραγικά πρόσωπα

Τραγικά πρόσωπα τα τέσσερα ανήλικα αγόρια που ήταν παρόντα στο έγκλημα και άκουγαν τις σφαίρες δίπλα τους.

Οι τέσσερις ανήλικοι που έζησαν εφιαλτικές στιγμές την ώρα του φονικού παραμένουν σε σοκ. Το βράδυ της Τετάρτης έπαιζαν Playstation, όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς. Μάλιστα, ο 17χρονος εγγονός του θύματος ήταν εκείνος που έζησε όλη τη φρίκη. Η μητέρα του ξεσπά περιγράφοντας τα όσα έγιναν το βράδυ του φονικού: «To παιδί μου από εκείνο το βράδυ δεν είναι πια παιδί».

Εν τω μεταξύ, η 65χρονη γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην ορθοπεδική κλινική του ΠΑΓΝΗ καθώς και η ίδια τραυματίστηκε από σφαίρα του 50χρονου δράστη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

«Βγήκαμε έξω. Δεν τον γνωρίζαμε. Μας ρώτησε αν η γυναίκα που μένει πάνω είναι καλή. Του απαντήσαμε πως είναι καλή. Μας ρωτά αν μας δημιουργεί πρόβλημα. Του απαντώ όχι. Μας λέει αν πληρώνει το ενοίκιο. Βέβαια, του απαντάμε. Και τι πληρώνει, μας ρωτά. Με μια φωνή με τον άνδρα μου του λέμε ”συγγνώμη, αυτό είναι δικό μας θέμα” και μπαμ, βγάζει το πιστόλι και μας πυροβολεί» ανέφερε η 65χρονη.

Τι ισχυρίζεται ο δράστης

«Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τίποτα από τη βραδιά εκείνη. Αν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει πριν έρθουν οι αστυνομικοί, να είστε σίγουροι ότι θα είχα αυτοκτονήσει» υποστηρίζει ο γυμναστής.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο πατέρας των παιδιών της έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ο 79χρονος και να τραυματιστεί μία γυναίκα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, όλα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν ο 50χρονος έπειτα από κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ πήγε στο κτήριο όπου ήξερε πως έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και χτύπησε τυχαία μία πόρτα στο ισόγειο προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες.

Η πόρτα αυτή ήταν το σπίτι του 79χρονου, όπου μέσα εκείνη την ώρα βρίσκονταν οι δύο ηλικιωμένοι αλλά και ο 17χρονος εγγονός τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εγγονός βγήκε στη βεράντα και είδε τον 50χρονο εμφανώς μεθυσμένο να ζητεί επίμονα πληροφορίες. Ο 17χρονος δεν γνώριζε και δεν απάντησε, με αποτέλεσμα να φωνάξει τον παππού του ότι κάποιος είναι έξω από το σπίτι και ψάχνει τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Ο 79χρονος άνοιξε την πόρτα και άρχισε να συνομιλεί με τον 50χρονο, χωρίς ωστόσο να του δίνει τις πληροφορίες που έψαχνε. Ο δράστης χωρίς κανέναν δισταγμό έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον ηλικιωμένο άνδρα, με τη σφαίρα να τον βρίσκει στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 79χρονος να πέσει στο έδαφος αιμόφυρτος και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Από τη φασαρία βγήκε στην είσοδο και η σύζυγος, με τον 50χρονο να μη διστάζει να την πυροβολεί και να την τραυματίζει στον ώμο. Η 65χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύεται – ευτυχώς- εκτός κινδύνου.

Ο δράστης ήταν για αρκετή ώρα εκτός εαυτού, καθώς μετά τη δολοφονία του άτυχου ηλικιωμένου δεν έφυγε, αλλά συνέχισε να πυροβολεί τόσο στο σπίτι του 79χρονου όσο και σε διπλανή πόρτα. Μάλιστα, εκείνη την ώρα μέσα στο διπλανό σπίτι βρίσκονταν τρία ανήλικα παιδιά, φίλοι του εγγονού του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ο 50χρονος συνελήφθη το επόμενο πρωί από άνδρες της αστυνομίας που τον εντόπισαν στο σπίτι του, στα Καπαριανά Μοιρών. Μάλιστα, στον χώρο βρέθηκαν τόσο το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης όσο και άλλα είδη οπλισμού.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης