Tην υπερασπιστική του τακτική οργανώνει από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται ο 33χρονος πιλότος ο οποίος μετά την σοκαριστική ομολογία του, στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, φαίνεται πως είναι σε δυσχερέστερη θέση όσον αφορά τα πολυπόθητα για αυτόν ελαφρυντικά που ευελπιστεί να κερδίσει από το δικαστήριο.

Οι «παλινωδίες» και οι αντιφάσεις του που αποκαλύφθηκαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι αξιοποίησαν τη χρήση της τεχνολογίας, αποτελούν αυτή τη στιγμή το μεγάλο εμπόδιο για τον κατηγορούμενο προκειμένου να πείσει περί του βρασμού ψυχικής ορμής που θέλησε αρχικά να προβάλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «μάχη» των ελαφρυντικών είναι το πρώτιστο μέλημα του καθ’ όλα ψύχραιμου 33χρονου πιλότου, ο οποίος, σε συνεργασία με τους συνηγόρους του, «χτίζει» την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει την Τρίτη οπότε και θα κληθεί να απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ακόμη κι αν η προφυλάκιση φαντάζει μονόδρομος για τον 33χρονο πιλότο, εν τούτοις το ενδιαφέρον του κατηγορουμένου δε σταματά στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς το μεγάλο διακύβευμα για αυτόν είναι οι ποινές που επισύρουν τα δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που τον βαρύνουν για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος πιλότος κατηγορείται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 299 ΠΚ, “όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών”, ενώ αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται κάθειρξη έως 15 έτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος και με το κακούργημα της  κακοποίησης ζώου. Σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ’ ανώτατο όριο, σε όποιον φονεύει ή βασανίζει ζώα καθώς και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως 100 ευρώ έκαστη.

Σχετικά με το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους με το οποίο , επίσης , διώκεται ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το άρθρο 230 ΠΚ, “όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή”.

Για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές η παράγραφος 1 του άρθρου 224 ΠΚ, προβλέπει ότι  “όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης