Στη φυλακή Γρεβενών μεταφέρεται o 19χρονος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 07:36
Στη φυλακή Γρεβενών μεταφέρεται o 19χρονος
Στις φυλακές Γρεβενών οδηγείται ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν τη μεταγωγή του έπειτα από τον ξυλοδαρμό του στις φυλακές Αυλώνα όπου κρατείτο. Στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται και ο 21 ετών συγκατηγορούμενός του από τη Ρόδο.

Βρέθηκε ο «κάμεραμαν» - Ασκήθηκαν διώξεις

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε ο άνθρωπος που κατέγραψε με κινητό τηλέφωνο το περιστατικό ξυλοδαρμού του 19χρονου. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος φέρεται εν συνεχεία να διένειμε τα επίμαχα βίντεο στα Μέσα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Δικογραφία, όμως, σχηματίζεται και σε βάρος των 12 κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα που αναγνωρίσθηκαν από τον 19χρονο ως υπεύθυνοι για τον ξυλοδαρμό του.

Η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της παράνομης βίας, πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Σημειώνεται ότι ο παθών δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική τους δίωξη.

Επισημαίνεται πως ο 19χρονος αναγνώρισε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τους 12 από τους τουλάχιστον 20 κρατουμένους που το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας τού επιτέθηκαν μέσα στο κελί απομόνωσης των φυλακών του Αυλώνα.

DNA του 19χρονου στο σίδερο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ίχνη DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα του 19χρονου Αλβανού εντοπίστηκαν στο ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η άτυχη φοιτήτρια. Τα συγκεκριμένα ευρήματα ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του 19χρονου που επιμένει πως δεν ευθύνεται αυτός για τον τραυματισμό της Ελένης αλλά ο 21 ετών συγκατηγορούμενος και φίλος του.

Αποτυπώματα των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν σε ποτήρια, μπουκάλια καθώς και σε άλλα αντικείμενα του σπιτιού, όπως επίσης και γενετικό υλικό των δύο αυτών ατόμων και της άτυχης Ελένης.

Μέσα στο σπίτι της τραγωδίας αλλά και στο βαν με το οποίο οι δύο δράστες μετέφεραν την Ελένη δεν εντοπίστηκαν άλλα αποτυπώματα ή DNA, κάτι το οποίο δείχνει πως στη δολοφονία δεν φέρεται να υπάρχει εμπλοκή τρίτου ατόμου.

Διαβάστε επίσης:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 08:21