Zougla Newsroom

Ήταν ένας από τους καλύτερους πελάτες της αγοράς. Ακόμα και την περίοδο του κορωνοϊού και του lockdown που είχε επιβληθεί, δεν είχε καθυστερήσει ποτέ την πληρωμή των εξωτικών φρούτων τα οποία έκανε παραγγελία. Οι προμηθευτές έπαιρναν τα χρήματα τους… προκαταβολικά και στο χέρι, αρκεί να παρέδιδαν χωρίς καθυστέρηση τους ανανάδες, τις παπάγιες και τα αβοκάντο. Σε όλους είχε προκαλέσει εντύπωση αυτή η συμπεριφορά, αλλά «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν άκουσαν ότι ο γνωστός έμπορος συνελήφθη και κατηγορείται για εμπόριο κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τα φρούτα στην περιοχή του Πειραιά δεν περίμενε να κερδίσει χρήματα από τους καθημερινούς πελάτες που περνούσαν έξω από το κατάστημά του. «Ίσως συνεργαζόταν με διάφορα γνωστά εστιατόρια της Αττικής, τα οποία χρησιμοποιούν τέτοιου είδους φρούτα στο μενού τους», λέει στο zougla.gr έμπορος από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, που γνωρίζει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Τα «βαριά» πορτοφόλια που γευματίζουν στα συγκεκριμένα μαγαζιά ζητούσαν τα εξωτικά φρούτα. «Είναι θέμα των ανακριτικών Αρχών να διερευνήσουν την υπόθεση και κυρίως πού κατέληγε η κοκαΐνη. Από τη δική μας, πάντως, έρευνα δεν προέκυψε ότι οι συλληφθέντες πουλούσαν γραμμάριο – γραμμάριο σε χρήστες. Έδιναν μεγαλύτερες ποσότητες, κάτι σαν χονδρική πώληση», λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών που ασχολήθηκε με την υπόθεση των περίπου 12 κιλών κοκαΐνης τα οποία κατασχέθηκαν. 

Δεν ήταν, όμως, μόνο η κοκαΐνη που βρέθηκε μέσα σε κουτιά από μπανάνες, αλλά και 280.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, με την τιμή της κοκαΐνης να φτάνει περίπου τις 40.000 ευρώ το κιλό, «δεν αποκλείεται τα χρήματα να είναι τα κέρδη από πώληση κι άλλης ποσότητας κοκαΐνης που είχε φέρει στη χώρα μας το κύκλωμα», λέει αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις ναρκωτικών. 

Οι έξι συλληφθέντες φέρονται να γνωρίζονται μεταξύ τους και πολλές φορές να είχαν και κοινωνικές επαφές. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς ήταν και συχνοί θαμώνες των καζίνων, καθώς είχαν την οικονομική άνεση να επισκεφτούν τους «ναούς του τζόγου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων, ο Αλέξης Κούγιας, σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «το μόνο αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του είναι η κατάθεση ενός 45χρονου αστυνομικού, ο οποίος στην κατάθεσή του έχει κατασκευάσει ένα σενάριο περί δήθεν συναντήσεων του εντολέως μου με άλλα έξι πρόσωπα που είναι συγκατηγορούμενοί του, εκ των οποίων γνωρίζει μόνο τους δύο, με τους οποίους έχει οικογενειακές – κοινωνικές σχέσεις εδώ και 20-30 χρόνια, κατά περίπτωση».

Επίσης, αναφέρει για τον εντολέα του ότι «είναι ένα πασίγνωστο πρόσωπο στην επιχειρηματική αθηναϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα εύπορο επί 40 και πλέον χρόνια και μαζί με τον πασίγνωστο, επίσης, αδελφό του διατηρούν όλα αυτά τα 40 χρόνια μια ιδιαίτερα γνωστή επιχείρηση, την οποία επισκέπτονται καθημερινά όλα τα πασίγνωστα ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, υπό τη συνεχή επιτήρηση της Αστυνομίας, λόγω της ιδιαιτερότητας της επιχειρήσεως». 

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια Πειραιά, για να απολογηθούν στον ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης