Η κυρία Γκάγκα δεν βρίσκεται ούτε στο ιδιωτικό της ιατρείο ούτε σε κάποιο γραφείο πανεπιστημιακού δασκάλου, απ’ όπου απευθύνεται σε δευτεροετείς φοιτητές. Η κυρία Γκάγκα είναι αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, με απόφαση του πρωθυπουργού, σε περίοδο Πανδημίας και, άρα, οι ευθύνες που απορρέουν από το αξίωμά της και τον ρόλο της είναι ποιοτικά και ποσοτικά πολύ περισσότερες από το πρόσφατο επαγγελματικό παρελθόν της.

Η κυρία Γκάγκα την Τετάρτη συμμετείχε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, με οικοδεσπότη τον Νίκο Ευαγγελάτο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η αναπληρώτρια υπουργός ακούστηκε να διατυπώνει το εξής σκεπτικό: «Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά, πρέπει να προσέξουμε αυτόν τον καιρό που έχουμε πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους εμβολιασμένους, γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο, πολύ περισσότερο». Αυτά είπε επί λέξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε και το σχετικό video:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές ότι σε εποχές απόλυτης σύγχυσης, με αλληλοσυγκρουόμενες επιστημονικές απόψεις και, βεβαίως, κλιμακούμενο πανικό λόγω κορύφωσης του νέου κύματος Covid-19 ιδιαίτερα -και πάλι- στην Ευρώπη, επίσημες δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου επιτείνουν την αβεβαιότητα και την αγωνία των πολιτών.

Οι πολίτες δεν είναι ούτε όλοι γιατροί ούτε και επιστήμονες. Μπορεί να είναι απλοί άνθρωποι του μόχθου, εργαζόμενοι στις αλυσίδες παραγωγής ή κατανάλωσης, υπάλληλοι στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα κ.ά. Όταν, λοιπόν, ακούν την αρμόδια υπουργό να εκστομίζει μία τέτοια φράση την παίρνουν πολύ στα σοβαρά. Τη φράση και όχι κατ’ ανάγκη την υπουργό.

Από τη στιγμή που η κυρία Γκάγκα εκστόμισε τα παραπάνω, κύλισε πολύ χρόνος. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, δεν φιλοτιμήθηκε ούτε η ίδια ούτε κάποιο στέλεχος του υπουργείου Υγείας ούτε κάποιος σμπίρος του Γραφείου Τύπου να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει αφενός και κατά πόσο τα λεγόμενα της αναπληρώτριας υπουργού περί εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι… σαρδάμ ή λάθος εκ παραδρομής ή… σωστή ερμηνεία των στατιστικών δεδομένων.

Η ανάρτηση στο Διαδίκτυο από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αυτής της υπόθεσης, με τον τίτλο «Γκάγκα ή γκαγκά», προκάλεσε σάλο στο Ίντερνετ. Πρόκειται για φυσιολογική αντίδραση των πολιτών, οι οποίοι αγωνιωδώς αναμένουν από τους αρμοδίους και τους ειδικούς να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να διαλύσουν τη θολούρα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα. Μόλις προ ημερών ένας επικουρικός πνευμονολόγος στον «Ευαγγελισμό» αποκάλυπτε στη Δημόσια Τηλεόραση την πληροφορία πως την προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό εμβολιασμένων νοσηλευομένων από Covid-19 στο νοσοκομείο ήταν της τάξης του 38%. Πρόκειται για ένα ποσοστό ικανό να προκαλέσει δικαιολογημένα ερωτήματα, διότι αντιβαίνει σε όσα διατυπώνονται επισήμως από τους αρμοδίους και τους ειδικούς. Ότι, δηλαδή, οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν σαφώς λιγότερο των ανεμβολίαστων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ήταν επιβεβλημένη λοιπόν μια δημόσια παρέμβαση της κυρίας Γκάγκα, διά της οποίας θα εξηγούσε πώς υπέπεσε ή όχι σε σαρδάμ ή ότι επρόκειτο περί λάθους λόγω κούρασης κ.λπ.

Ε, λοιπόν, όχι. Κύλισαν οι ώρες, πέρασε ο χρόνος και η κυρία Γκάγκα συμπεριφέρθηκε σαν μονάρχης προς το υπηρετικό της προσωπικό. Έστειλε μάλιστα SMS σε δημοσιογράφο, ανεπισήμως βεβαίως, με την εξής φράση: «Δεν θα προβώ σε διευκρινίσεις. Ας δούνε (ποιοι άραγε;) ολόκληρη τη συνέντευξη. Δεν είναι καλή τακτική η μισή πληροφορία».

Να, λοιπόν, και το μάθημα δημοσιογραφίας από τη φιλόδοξη μεν, ματαιόδοξη δε αναπληρώτρια υπουργό, η οποία αντιμετωπίζει σαν Κάφρους τους υποτελείς της. Προσέξτε: Κρίνει πώς είμαστε απολύτως υποχρεωμένοι να ερμηνεύουμε όπως αυτή η ίδια το επιθυμεί τα λάθη, τα σαρδάμ και τις αστοχίες της. Είναι προφανές πως η κυρία Γκάγκα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του γνωστού Συνδρόμου της Κλεοπάτρας. Κάποιος θα πρέπει να την επαναφέρει στην τάξη, σύντομα και απότομα, έτσι ώστε να αντιληφθεί το μέγεθος της αμετροέπειάς της.

Όσον αφορά, τώρα, στον δημοσιογράφο, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Ωστόσο, θα περιοριστούμε μόνο σε μία απλή παρατήρηση. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που δεν έσπευσε να υποβάλει την κυρία Γκάγκα στη βάσανο του απλού ερωτήματος, δηλαδή να τη: ρωτήσει απλά: «Μα τι λέτε, κυρία υπουργέ; Οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν περισσότερο από τους ανεμβολίαστους;». Δεν είναι ούτε χθεσινός ούτε και άπειρος. Τουναντίον. Η «λίστα Πέτσα» όμως είναι πολύ «φρέσκια». Το επιτελικό κράτος του Μαξίμου συμπεριφέρεται προς τα ΜΜΕ σαν τον Καραγκιόζη. «Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου» Και όποιος θέλει…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης