Zougla newsroom

Δύο από τα μέλη της σπείρας των «μπουρλοτιέρηδων» των ΑΤΜ που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και της Ασφάλειας Λαμίας, όταν ανέβηκαν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ βρέθηκαν σε γνώριμα μέρη. Το 2018 ήταν μέλη μιας από τις πιο «δραστήριες» και διάσημες συμμορίες των τελευταίων ετών. Της «συμμορίας με τα χρηματοκιβώτια» η οποία εξαρθρώθηκε και κατηγορήθηκε για σχεδόν εξήντα ληστείες σε εταιρείες και αρπαγές των «κουτιών» όπως αποκαλούσαν τα χρηματοκιβώτια.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 22χρονο σήμερα που συμμετείχαν στις ληστρικές επιδρομές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, ο 27χρονος αφού έμεινε στη φυλακή για ένα μικρό χρονικό διάστημα αποφυλακίστηκε και συνέχισε την εγκληματική του δράση σε άλλο… πεδίο. Τον Νοέμβριο του 2018 συνελήφθη μαζί με ακόμα επτά άτομα για κλοπές προϊόντων από σταθμευμένα φορτηγά στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας ή στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.  

Έσκιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά, έκαναν μια πρόχειρη εκτίμηση της αξίας των εμπορευμάτων και κάποιες φορές μαζί με τους οδηγούς τους μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο. Έβγαζαν τα επικαθήμενα οχήματα από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τα θύματα με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες, κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας, όπου και τους εγκατέλειπαν. Στην διαδρομή κάλυπταν τα κεφάλια των οδηγών με κουβέρτες ενώ πολλές φορές έβαζαν φωτιά στις καμπίνες για να καταστρέψουν τυχόν ίχνη και βιολογικό υλικό. Σύμφωνα με την αστυνομία, η αξία των κλοπιμαίων έφτανε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν κλέψει από υπολογιστές μέχρι… σοκολατάκια.  

Η δράση της σπείρας με τις ανατινάξεις των ΑΤΜ είχε κάποιες φορές και άσχημη τροπή. Οι δράστες δε δίσταζαν να ανοίξουν πυρ κατά αστυνομικών με Καλάσνικωφ. Σε μια τέτοια περίπτωση τον περασμένο Φεβρουάριο, στη λεωφόρο Κηφισού 136 στο Περιστέρι έξι άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη σε δύο ΑΤΜ, Eurobank και Εθνικής τράπεζας, που βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο διοίκησης του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα και να εξαφανιστούν. Όταν πλησίασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ  οι άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον τους και μπήκαν σε ένα ασημί αυτοκίνητο για να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με δύο πυροβολισμούς, ακολούθησε καταδίωξη μέχρι το Αιγάλεω όπου οι κακοποιοί και κατάφεραν να χαθούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης