Τελικά το πάρτι στη Σχοινούσα πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί από τον οικοδεσπότη Δημήτρη Παπαδημητρίου, εφοπλιστή και ιδιοκτήτη περιφραγμένης με υψηλούς τοίχους και μάντρες έκτασης που είναι αποκλεισμένη και αποκεκομμένη από το υπόλοιπο κομμάτι του νησιού. Σε έναν πανέμορφο κόλπο βλέπει η ιδιοκτησία.

Έναν κόλπο που είναι διαθέσιμος μόνον για την οικογένεια του, τους φίλους και τους καλεσμένους του ιδιοκτήτη. Η περίμετρος φυλάσσεται και ο κάθε πληβείος βεβαίως δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα άδυτα της επαύλεως. Οι καλεσμένοι που καταφθάνουν με θαλαμηγούς και κότερα αλλά και τα ελικόπτερα τους «συνωστίζονται» στους δύο εφαπτόμενους κόλπους αυτή της μεριάς της Σχοινούσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από 200 και λιγότεροι από 250 σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Ωστόσο ο διοργανωτής του πάρτι κοινοποίησε στις αρχές κατάλογο με 99 καλεσμένους. Προσέξτε. Μιλάμε για 99 ούτε καν 100 καλεσμένους, επίσημα δηλωμένους την στιγμή που ο πραγματικός αριθμός του ξεπερνούσε τους 200 σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.. Μάλιστα σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της Ζούγκλας, στο πάρτι, ή μάλλον στην είσοδο της ιδιοκτησίας Παπαδημητρίου, είχε εγκατασταθεί ομάδα προφανώς κάποιου ιδιώτη, το οποίο «θερμομετρούσε» τους καλεσμένους.

Από την ίδια πηγή έγινε γνωστό πώς οι καλεσμένοι υποχρεώθηκαν να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην είσοδο της ιδιοκτησίας προκειμένου να μην υπάρξουν φωτογραφικά ντοκουμέντα από το event.  

Η διεξαγωγή του πάρτι της 16ης Αυγούστου στην Σχοινούσα ήταν γνωστή εδώ και εβδομάδες. Οι καλεσμένοι του εφοπλιστή Παπαδημητρίου, όλη η αφρόκρεμα του ελληνικού εφοπλισμού, θα ήταν εκεί. Οι οδηγίες και εντολές των κρατικών αρχών για την ανακοπή της υπερμετάδοσης του covid- 19  ήταν επίσης γνωστές. Όχι σε συναθροίσεις, όχι σε πάρτι, όχι σε ανοικτές συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, κλειστά τα μπαρ και τα καταστήματα εστίασης από τα μεσάνυκτα έως το επόμενο πρωί κλπ. Αυτά για την κοινωνία γενικά. Όχι όμως για ορισμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντώνης Ρέμος και η Άννα Βίσση κλήθηκαν να ψυχαγωγήσουν τους καλεσμένους του εφοπλιστή

Ξέρουμε πώς η Άννα Βίσση ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της στο πάρτι στις 3:30 τα χαράματα . Αμέσως μετά ανέλαβε ο Αντώνης Ρέμος να ψυχαγωγήσει τους καλεσμένους του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Είναι προφανές πώς για τις κρατικές αρχές υπάρχουν οι πληβείοι και οι πατρίκιοι, δηλαδή οι ολίγοι της Ελίτ. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά ισχύουν για τους πληβείους και άλλα βέβαια για τους πατρικίους. (Για τους Πραίτορες ειδικά ούτε λόγος να γίνεται).

 

Αρμόδιοι πληροφόρησαν  τη Ζούγκλα πώς οι τοπικές αστυνομικές (και λιμενικές) αρχές που είχαν θεωρητικά ως καθήκον τον ευρύτερο έλεγχο του χώρου, δεν διαπίστωσαν  έστω και μία παρατυπία ή παρανομία. Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρη πηγή μία ομάδα 5 αστυνομικών είχε φθάσει από την Νάξο για ενίσχυση. Δεν έγιναν ωστόσο αντιληπτοί !  Όλα κύλησαν ομαλά σε αυτό το πάρτι σύμφωνα με το κριτήριο των υπευθύνων.

Τι να υποθέσουμε; Πώς οι τοπικές αρχές έκαναν για άλλη μία φορά τα στραβά μάτια; Πώς ένας εφοπλιστής δεν είναι ένας κοινός θνητός; Πώς παρά τις εντολές άνωθεν οι τοπικοί εκπρόσωποι των αρχών ενεργούν με την γνωστή δουλοπρέπεια; Πληροφορίες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Αθήνα αναφέρουν πώς η ηγεσία είχε δώσει σαφείς εντολές ώστε να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός αλλά και κάθε προκλητική ενέργεια στο ιδιωτικό αυτό πάρτι. Οι τοπικοί παράγοντες καθώς και ο διοργανωτής εφοπλιστής προφανώς ενήργησαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια.

Ο κόλπος "Λιβάδι" όπου έδεσαν οι θαλαμηγοί και τα κότερα των καλεσμένων στο πάρτι του εφοπλιστή Δημ. Παπαδημητρίου

Οι αρχές και οι κρατικές υπηρεσίες φέρουν ακέραια την ευθύνη για τους ρυθμούς υπερμετάδοσης του covid-19 από την στιγμή που οι οδηγίες και οι εντολές εφαρμόζονται κατά το δοκούν και με άλλα, πέραν των επιστημονικών, κριτήρια. Από τη στιγμή που οι κρατικοί παράγοντες επιτρέπουν ή ακόμη και διευκολύνουν τις κοινωνικές διακρίσεις χωρίζοντας την κοινωνία σε πληβείους και πατρικίους, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου και επιτρέπουν στον καθένα να ενεργεί όπως θέλει και να επιβάλει με τον δικό του τρόπο τα κριτήρια του εκθέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Είναι απολύτως σαφές πως ζούμε σε κοινωνία ανισοτήτων. Είναι ακόμη σαφέστερο πώς ζούμε σε ένα κόσμο όπου η ισχύς εξαρτάται αποκλειστικά από την διαχείριση αυτών των ανισοτήτων. Ωστόσο σε εποχές πανδημίας με την κοινωνία να είναι εκτεθειμένη σε απίστευτους υγειονομικούς και εργασιακούς κινδύνους και σε μία συγκυρία με υπαρκτά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα, θα ήταν προτιμότερο η Πολιτεία και οι εκπρόσωποι της να τηρούν τα προσχήματα και να μην προκαλούν.

Διότι υπάρχουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικοί τομείς που κινδυνεύουν να διαγραφούν από την οικονομική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας. Και στο κάτω – κάτω δεν είναι δυνατόν υπό τις σημερινές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες άτομα και ομάδες της οικονομικής Ελίτ να προκαλούν και μάλιστα υπό καθεστώς προστασίας.  

Στις 13:25 της Δευτέρας εστάλη επείγον μήνυμα μέσω της πλατφόρμας 112 με το οποίο οι πολίτες προειδοποιούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί ως προς τις ευάλωτες ομάδες κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές. Το μήνυμα είχε σαν στόχο να εκφοβίσει τους επιστρέφοντες αδειούχους. Δεν είναι λοιπόν οξύμωρο από την μία να αποστέλλονται τέτοια μηνύματα στους πολίτες και από την άλλη να επιτρέπεται στους ισχυρούς της Ελίτ να ενεργούν όπως επιθυμούν και σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια; Κάποιος οφείλει μία απάντηση.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί το σημείο που βρίσκεται η βίλα Παπαδημητρίου στη Σχοινούσα όπου διοργανώθηκε το πάρτι:

Δείτε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης