Αποστολή: Σταυρούλα Πεταλιού

Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για ακόμα μια φορά γέμισε με μηχανές, καθώς το Σαββατοκύριακο (6-7) Μαΐου πραγματοποιήθηκε το διήμερο Track Day με τους αναβάτες να δοκιμάζουν τις αντοχές τους στην πίστα, με στόχο τη βελτίωση του προσωπικού τους ρεκόρ.

Το zougla.gr παρακολούθησε και κατέγραψε τις προσπάθειές τους: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανές εν δράσει

Οδηγοί από όλη την Ελλάδα έκλεισαν ραντεβού αλλάζοντας συνεχώς λάστιχα και κοιτάζοντας το χρονόμετρο την ώρα που η αδρεναλίνη ήταν στο κόκκινο!

Η παρέα του Track Day

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανές έτοιμες να βγουν στην πίστα
 
Στις εγκαταστάσεις του αυτοκινητοδρομίου οι μοτοσικλετιστές πριν χαράξουν τις γραμμές τους και μπουν στην πίστα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ιδιαιτερότητες του αυτοκινητοδρομίου στον προσομοιωτή.

Εικόνα από τον προσομοιωτή

Οδήγηση στον προσομοιωτή με βροχή

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών είχαν την ευκαιρία να κάνουν test ride τα νέα μοντέλα της ΚΤΜ και να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες από τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Οι μηχανές ζεσταίνουν τα λάστιχα και ετοιμάζονται για την πίστα

Κάθε αναβάτης που σέβεται τον εαυτό του δεν πρέπει να ξεχνάει το κράνος του

Το zougla.gr συνομίλησε με τον Δήμαρχο της πόλης, Πέτρο Αγγελίδη, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία του αυτοκινητοδρομίου για τις Σέρρες. Ο πρόεδρος της πίστας, Βασίλης Παπαβασιλείου, τόνισε στο zougla.gr τις βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο αυτοκινητοδρόμιο έτσι ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, ενώ ο διοργανωτής τoυ event, Γιώργος Χάλαρης, ξεκαθάρισε το προφανές που δυστυχώς δεν τηρείται στη χώρα μας: «Η ταχύτητα είναι για τις πίστες και όχι για τους δρόμους.

Λίγο πριν ξεκινήσει τους γύρους στο αυτοκινητοδρόμιο

Παράλληλα, έκανε ερωτήσεις στους συμμετέχοντας και τους ζήτησε να αποκαλύψουν τα συναισθήματά τους αλλά και τα μυστικά που τους βοηθούν να μειώνουν τα δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο. 

«Η πίστα προσφέρει σε όσους θέλουν να τρέξουν τη δυνατότητα να το πράξουν σε συνθήκες ασφάλειας» τονίζουν όλοι όσοι έχουν κάνει μια βόλτα στο αυτοκινητοδρόμο και ξέρουν τι σημαίνει να σέβεσαι όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και τους συνανθρώπους σου.

Ο Γιάννης Μπούστας, πρωταθλητής σε πανελλήνιους αγώνες, ο Γιάννης Κλαδογιάννης, αθλητής σε αγώνες open αλλά και ο Βασίλης Μαγγίνας ο οποίος ανήκει στην νεότερη γενιά μοτοσικλετιστών μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις τους για το πως είναι τα πατάς τέρμα το γκάζι αλλά και ξύνεις γόνατα στις στροφές.

 Λίγα λόγια για την πίστα των Σερρών:

Είναι η μεγαλύτερη στη χώρα μας και εκτός από Track Day φιλοξενεί αγώνες και πρωταθλήματα κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες.

Η πίστα των Σερρών από πανοραμική θέα

Συνεχώς αναβαθμίζεται έτσι ώστε να συμβαδίζει πλήρως με τα διεθνή πρότυπα των ανάλογων εγκαταστάσεων.

Εκτός από τον προσομοιωτή που διαθέτει το τελευταίο διάστημα έχουν εγκατασταθεί και δύο κάμερες υψηλής ευκρίνειας οι οποίες «παρακολουθούν» τα πάντα και μπορούν να μεταδώσουν τις διοργανώσεις μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Εικόνα από τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας του έχουν εγκατασταθεί στην πίστα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης