Ένα πρωτόγνωρο και πέρα από κάθε λογική περιστατικό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας «Η Πρόοδος». Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 16/10/2022, πλήρωμα του ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για επείγον περιστατικό. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού ο ασθενής έκρινε ότι το πλήρωμα έπρεπε να πράξει κατά τις εντολές του για τη διαδρομή του ασθενοφόρου, με κατάληξη να στραφεί με γροθιές και χαστούκια προς τον ένα διασώστη. Για το περιστατικό έχει επιληφθεί άμεσα η ΕΛ.ΑΣ. και κεντρικός συντονιστής ΕΚΑΒ-2.

«Καλούμε τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τη διεύθυνση του ΕΚΑΒ-2 να πράξουν τα νόμιμα, για την χρήση βίας που έχει υποστεί ο συνάδελφος κατά τη διάρκεια του περιστατικού.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα βίας προς τους συναδέλφους διασώστες, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ημαθίας θα έχουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 της πρωινής βάρδιας και από της 15:00 έως 18:00 της απογευματινής. Θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα τα πολύ επείγοντα περιστατικά», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης