Υπό έλεγχο τέθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση, κοντά στη Φούρκα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η τεράστια και πολύ γρήγορη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, εθελοντών, κατοίκων της περιοχής και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του δήμου, έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο ενώ φαινόταν ότι το μέτωπο άρχισε να παίρνει διαστάσεις. Υπάρχουν κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις αλλά όπως σημείωσαν στελέχη της Πυροσβεστικής στο GRtimes.gr, μέχρι το πρωί θα έχουν καταφέρει να σβήσουν και την πιο μικρή εστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Α. Χαλκιά, μιλώντας νωρίτερα στο GRTimes ανέφερε πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Αυτή την στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται κάτοικοι και πυροσβέστες που κόβουν κάποια δέντρα και ανοίγουν ζώνες μέσα στο δάσος, προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη φωτιά στο σημείο και να μπορούν να επέμβουν πιο αποτελεσματικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυροσβέστες, τονίζουν στο GRtimes.gr, ότι αν δεν είχε βρέξει, αυτή τη στιγμή η φωτιά θα είχε φτάσει μέχρι το κέντρο του οικισμού.

Να σημειωθεί πως εξαιρετικά θετική ήταν και η παρουσία αγροτών που έσπευσαν στο σημείο με υδροφόρες τις οποίες είχαν ήδη γεμάτες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του κινδύνου επέκτασης.

Για δύσκολη βραδιά που αντιμετωπίστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση όλων των εμπλεκομένων, έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, που κατάγεται από την περιοχή και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Για πολλές φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν την ίδια στιγμή σε πολλές περιοχές, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. Επισήμανε ότι η νύχτα είναι μακριά και ότι η κατάσταση θα εκτιμηθεί ξανά το πρωί.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας, σημείωσε ότι υπήρχε προετοιμασία και σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης και χάρη και στη βροχή, η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Επίσης, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κασσάνδρας έχουν φτάσει στην περιοχή προκειμένου να μοιράσουν νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που βοηθούν στην κατάσβεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης