Ενώπιον του ανακριτή Χανίων οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου η 67χρονη ιδιοκτήτρια της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων «Αγία Σκέπη» και η 43χρονη κόρη της και συνιδιοκτήτρια της δομής.

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία για την υπόθεση του γηροκομείου – κολαστήριο στα Χανιά, αναμένεται να είναι μακρά καθώς εντός της ημέρας θα απολογηθούν και πέντε ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η δικογραφία για το  «γηροκομείο του τρόμου»

Στη δικογραφία των 12.000 σελίδων, οι μαρτυρίες των ηλικιωμένων, των συγγενών των θυμάτων καθώς και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τη φρίκη που ζούσαν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 7 συλληφθέντες για την υπόθεση κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για 30 θανάτους τροφίμων της μονάδας, που χαρακτηρίζονται ως ανθρωποκτονίες από πρόθεση και αφορούν σε 17 γυναίκες και 13 άντρες, στην πλειονότητά τους από την Π.Ε. Χανίων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν «από εξωτερικά αίτια και ανεξαρτήτως της θέλησής τους».

Υπενθυμίζεται ότι, κατηγορούμενοι είναι η 67χρονη ιδιοκτήτρια της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ο 50χρονος γιατρός υγειονομικός υπεύθυνος της μονάδας, ο 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών, και ένας 42χρονος διοικητικός υπάλληλος που ασκούσε και χρέη νοσηλευτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης