Η παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, χρειάστηκε προκειμένου να αφαιρεθεί ο πύργος ναυαγοσώστη που είχε τοποθετηθεί μπροστά στο διάσημο πλοίο «Παναγιώτης» στην παραλία του Ναυαγίου.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να εγκαταστήσει εξέδρα ναυαγοσώστη μπροστά από το δημοφιλές αξιοθέατο της Ζακύνθου, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς η ξύλινη κατασκευή τοποθετήθηκε χωρίς να υπάρξει συνεννόηση του δήμου με την επιτροπή που έχει συσταθεί για την διαχείριση του Ναυαγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια άστοχη ενέργεια του δήμου. Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την πρόεδρο της επιτροπής. Ο δήμος όφειλε να πάρει την άποψη μας για το που θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο πύργος ναυαγοσώστη», ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ ο Νίκος Τσίπηρας, μέλος της επιτροπής του Ναυαγίου.

Ο κ. Τσίπηρας δήλωσε πως μετά την παρέμβαση της επιτροπής αλλά και του ίδιου του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο δήμαρχος του νησιού δεσμεύτηκε ότι θα μετακινηθεί το εν λόγω κατασκεύασμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Δήμος, μέσω του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, Σταύρου Κακολύρη, αναφέρει πως η θέση που τοποθετήθηκε ο πύργος του ναυαγοσώστη επιλέχθηκε από το Λιμεναρχείο καθώς όπως είπε, ο δήμος δε μπορούσε αυθαίρετα να τον τοποθετήσει όπου ήθελε.

Στα 2.700.000 ευρώ οι δαπάνες για μελέτες και έργα στο Ναυάγιο

Την ίδια ώρα την απογοήτευση του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στο IONIAN TV, κατά το άκουσμα της είδησης πως η επιτροπή του ναυαγίου πήρε απόφαση να προχωρήσει σε δαπάνες ύψους 2.700.000 ευρώ για μελέτες και έργα που αφορούν την συντήρηση του πλοίου «Παναγιώτης» αλλά και την περίφραξη στο πάνω και κάτω μέρος της διάσημης παραλίας του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο.

«Με έκπληξη ακούω ότι ανατίθενται μελέτες και έργα χωρίς ούτε καν να ενημερωθούμε. Σας πληροφορώ πως ότι έργα και να γίνουν, όσες μελέτες και να γίνουν, με βάση τις εξελισσόμενες διαδικασίες της κλιματικής κρίσης θα είναι άκυρες.

Εδώ και 8 χρόνια ασχολούμαι με το Ναυάγιο και ανατίθενται μελέτες σε μελετητές που δεν έχουν εμπειρία. Πραγματικά λυπάμαι για αυτό!»

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης