Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Σκοπός Ζακύνθου από τους κατοίκους του χωριού Καλαμάκι που επηρεάζεται έντονα από τα προβλήματα του ΧΥΤΑ.

Περίπου 50 κάτοικοι έκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ στις 07.00 σήμερα το πρωί, με απώτερο σκοπό να πιέσουν τις αρμόδιες Αρχές για επίσπευση των διαδικασιών εύρεσης νέου χώρου για τα απορρίμματα του νησιού, καθώς στον συγκεκριμένο ΧΥΤΑ έχει λήξει ο χρόνος λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι κάτοικοι του Καλαμακίου ζητούν την αποκατάσταση ενός τοιχίου το οποίο συγκρατεί τα απορρίμματα στον χώρο, καθώς εμφανίζει προβλήματα στατικότητας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα σκουπίδια να κατολισθήσουν στον κόλπο του Λαγανά, ο οποίος προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο ως χώρος ωοτοκίας της χελώνας καρέτα – καρέτα.

Επίσης, έχουν θέσει αίτημα δημιουργίας υδραυλικής εγκατάστασης για τη συγκέντρωση των στραγγιδίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσουν αυτά στη θάλασσα.

Τον χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος υποσχέθηκε άμεση λύση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κολοκοτσάς παρότρυνε τους κατοίκους να «ανοίξουν την είσοδο του ΧΥΤΑ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα συμφόρησης των σκουπιδιών στην πόλη του νησιού και στις τουριστικές περιοχές, εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν, ενώ υπογράμμισε ότι «θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στα αρμόδια υπουργεία της Αθήνας, ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση για να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης