Με μεθοδικότητα αλλά και θράσος οι ληστές κατάφεραν να αρπάξουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 70.000 ευρώ στα Χανιά.
Το περιστατικό συνέβη λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν από τη Χώρα Σφακίων, σε στενό σημείο της περιοχής.
Οι δράστες, που ήταν τουλάχιστον τρεις, παρακολουθούσαν το θωρακισμένο όχημα της χρηματαποστολής που ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία.
Σήμερα, ήταν η πρώτη μέρα μετά τις γιορτές που θα γινόταν μεταφορά χρημάτων προς τα Σφακιά για τις ανάγκες ΑΤΜ τράπεζας.
Στο σημείο που είχαν επιλέξει, τοποθέτησαν δεξιά και αριστερά στο δρόμο μικρά φράγματα με πέτρες, για να αναγκασθεί ο οδηγός της χρηματαποστολής να μειώσει ταχύτητα.
Με ένα κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο έκλεισαν ταυτόχρονα το δρόμο και ακινητοποίησαν τη θωρακισμένη κλούβα.
Με την απειλή των όπλων, και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έβγαλαν από το όχημα τους δύο επιβαίνοντες και από ό, τι φαίνεται τους χτύπησαν στο κεφάλι με τα όπλα που κρατούσαν.
Πήραν τα χρήματα και αφού έβαλαν φωτιά στο κλεμμένο αγροτικό όχημα, επιβιβαστήκαν σε ένα άλλο και κατευθύνθηκαν προς τα Χανιά.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκλεισαν τους γύρω δρόμους. Η περιοχή αποκλείσθηκε συνολικά για δύο ώρες σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.
Οι δύο επιβαίνοντες στο θωρακισμένο όχημα μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο.
Στο σημείο του συμβάντος κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να σβήσει τη φωτιά από το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να ακινητοποιήσουν το θωρακισμένο αυτοκίνητο της χρηματαποστολής.
Το όχημα είχε κλαπεί το βράδυ της Κυριακής από τις Καλύβες του Δήμου Αρμένων.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

