Το μέλλον της Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης είναι ένα θέμα με ευρύτερη πολιτική βάση, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προσθέτοντας ότι «είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι την κατάχρηση του όρου ‘’δημόσιος χαρακτήρας’’».
«Οι σημερινές συνθήκες κρίσης επιβάλλουν τον στόχο της διάσωσης, ακόμα και αν στην πορεία υπάρξουν απώλειες» είπε ο κ. Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Πρόσθεσε ότι λόγω της μη ανταγωνιστικότητάς της, η Δ.Ε.Η. έχει χάσει τον στρατηγικό της χαρακτήρα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
«Για την κατάσταση αυτή υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και εν τέλει όλη η ελληνική κοινωνία, η οποία υπέκυψε στο λαϊκισμό» συμπλήρωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «Το μέλημα του συνδικαλισμού πρέπει να είναι η απρόσκοπτη εργασία μέσα σε πραγματικές συνθήκες».
Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις ενάντια στην κρίση, γιατί, όσο καθυστερεί, η κατάσταση επιδεινώνεται. «Η λογική πλέον ότι η Δ.Ε.Η. αποτελεί δημόσιο αγαθό είναι λάθος, εφόσον αν αλλάξει το μάνατζμεντ παύει ο όρος “Δημόσιο”» είπε.

