Την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό, που σημειώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ένας 63χρονος, που πετούσε για την Αθήνα, έπνιξε μπροστά στα μάτια δεκάδων ταξιδιωτών το κουνέλι που μετέφερε στις χειραποσκευές του, προκειμένου να του επιτραπεί η επιβίβαση, αφού όπως εξήγησε έτσι κι’ αλλιώς θα το έσφαζε!

Στο αεροδρόμιο εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές. Ο 63χρονος δράστης, που θα πήγαινε στην Αθήνα για να κάνει εγχείριση στην καρδιά του, λιποθύμησε βλέποντας τον αστυνομικό που μπήκε στην αίθουσα εξαιτίας της αναστάτωσης που προκλήθηκε. Το τηλεφωνικό κέντρο του αερολιμένα «άναψε» το βράδυ της Κυριακής, από τα οργισμένα τηλεφωνήματα των μελών φιλοζωικών οργανώσεων του νησιού, που ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του 63χρονου. Είχαν ενημερωθεί από τους επιβάτες που ήταν μπροστά στο συμβάν.

Ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων. Έχουν καταθέσει ήδη εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας, υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι του αεροδρομίου και ο αστυφύλακας που κλήθηκε για το περιστατικό στην αίθουσα αναχωρήσεων. Ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα ζώα συντροφιάς, εκτροφείου ή εργασίας. Όσοι φονεύουν, βασανίζουν και κακοποιούν τα ζώα κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή έως 1.500 ευρώ.

Πηγή: patris.gr

Διαβάστε επίσης:

«Έπνιξε κουνέλι για να… ταξιδέψει» Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης