Την άμεση διαφυγή της από την Ελλάδα σχεδίαζε η 32χρονη Αλγερινή, που σόκαρε το πανελλήνιο, αφήνοντας αβοήθητο ή και πνίγοντας ακόμη ίσως (μένει να διευκρινιστεί από τις Αρχές) το τρίχρονο κοριτσάκι της στο Παλαιό Φάληρο.
Η γυναίκα, που ήδη έχει συλληφθεί, βαρύνεται με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος ανήλικου μέλους της οικογένειας (κακούργημα) και για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος μέλους της οικογένειας το οποίο από οποιαδήποτε αιτία είναι ανίκανο να αντισταθεί κατά εξακολούθηση (πλημμέλημα).
Η ίδια πέφτει σε διαρκείς αντιφάσεις στις καταθέσεις της και άλλοτε ισχυρίζεται ότι το παιδί έπεσε στην μπανιέρα και έμεινε σε λιπόθυμη κατάσταση ενώ σε άλλη εκδοχή της, είπε πως πίστεψε ότι το παιδί ήταν ήδη νεκρό και αποφάσισε να το αφήσει στη θάλασσα.
Ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Αλγερία
Μία νέα σοκαριστική αποκάλυψη την θέλει να είχε ήδη επικοινωνήσει με την πρεσβεία της Αλγερίας στην Αθήνα για να ζητήσει άμεσα έξοδο διαφυγής από τη χώρα, πιστεύοντας μάλλον ότι θα καταφέρει να φύγει πριν εντοπιστεί και συλληφθεί.
Οι διαπιστευμένοι υπάλληλοι της πρεσβείας μάλιστα, την ενημέρωσαν ότι ο μόνος τρόπος να επιστρέψει άμεσα στη χώρα της, ήταν μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και του προγράμματος για εθελούσια επιστροφή.
Η Αλγερινή φέρεται να επικοινώνησε άμεσα και με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, όπου ισχυρίστηκε πως ήθελε να επαναπατριστεί άμεσα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, αποκρύπτοντας ουσιαστικά πως στην Ελλάδα βρισκόταν με τρία παιδιά και αποσιωπώντας τον θάνατο του κοριτσιού της.
Το πρωινό της Παρασκευής, που συνελήφθη βγαίνοντας με τα δύο παιδιά της από την πολυκατοικία της οδού Σιώκου, εικάζεται πως κατευθυνόταν στο ραντεβού, που ήδη είχε κλείσει στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, για να εξασφαλίσει πτήση επαναπατρισμού και το βοήθημα των 500 ευρώ, που παρέχεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Στο μεταξύ οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός στην υπόθεση, που καθοδηγούσε την 32χρονη γυναίκα στις πράξεις της.
Η δικηγόρος της 32χρονης Αλγερινής, Εβίτα Βαρελά είπε ότι η εντολέας της είναι σε πλήρη σύγχυση:
Καθοριστική η μαρτυρία των δύο άλλων παιδιών της
Καθοριστικές αναμένεται να είναι και οι πληροφορίες που θα δώσουν τα δύο ανήλικα παιδιά για τον θάνατο της αδελφής τους, εάν ήταν φυσικά αυτόπτες μάρτυρες. Από χθες φιλοξενούνται σε νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό τους νοσηλευτές, γιατρούς και ψυχολόγους.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα δυο παιδιά ξεκίνησαν μαζί με τη μητέρα τους από τα Κάτω Πατήσια για το Παλαιό Φάληρο. Στη συνέχεια είδαν τη μητέρα τους να γυρίζει χωρίς την αδερφή τους. Όπως ανέφερε η ίδια στην απολογία της, είπε στα παιδιά ότι έδωσε το τρίχρονο κορίτσι σε μια φίλη της. Η 32χρονη γυναίκα έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη.
Βρέθηκαν πεταμένα τα ρούχα που φορούσε
Το μεσημέρι της Δευτέρας 04/08 η αστυνομια βρήκε μια σακούλα κοντά στο σπίτι της Αλγερινής, σε κάτι θάμνους, που έχει μέσα το φόρεμα που φορούσε στα επίμαχα βίντεο και μάλλον τα ρούχα που φορούσαν τα άλλα δύο παιδιά της, την νύχτα της τραγωδίας.
Επίσης στη σακούλα υπήρχε και ένα εισιτήριο τραμ.

