Προσφυγή κατά της απεργίας των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό προτίθεται να καταθέσει εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΑΜΕΛ.
Σήμερα, και για τρίτη συνεχή ημέρα, οι συρμοί του Μετρό έχουν ακινητοποιηθεί λόγω των κινητοποιήσεων του προσωπικού, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται περίπου 650.000 επιβάτες που χρησιμοποιούν το Μετρό για τις μετακινήσεις τους. Στο μεταξύ, στις 11:00 συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Αρχικά, είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως και την Τρίτη.
Oι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 285 συναδέλφων τους, οι οποίες λήγουν έως τα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου και έχουν κριθεί παράνομες από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Σήμερα, προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ως εξής: 05.30- 11.00 Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, 11.00- 16.00 Σωματείο Οδηγών, 16.00- 00.30 Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας.

