Η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων θα παραδοθεί στη χώρα μας 14 Σεπτεμβρίου και άμεσα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως αποκάλυψε χθες στη βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, από την ερχόμενη εβδομάδα θα εφημερεύουν ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και των φαρμακοποιών στο πρόγραμμα.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αναμένεται να παραδοθεί σήμερα, και θα επικαιροποιείται συνεχώς.

Ο υπουργός Υγείας θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να συζητήσουν την προετοιμασία δήμων και νομαρχιών για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τα 730 έφθασαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, ενώ σε διάστημα μόλις επτά ημερών καταγράφηκαν 210 νέα περιστατικά. Ένα στα δύο κρούσματα αφορά ταξιδιώτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης