Από αύριο, Τρίτη 13 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα ταξί 48ωρη απεργία, η οποία θα λήξει το πρωί της Παρασκευής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Όπως φαίνεται η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή. Ο  κος Λυμπερόπουλος μίλησε για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. «Κάθε μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις στη Λεωφόρο Καβάλας μέχρι να μας δει ο κ. Κυρανάκης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Κεντρικό σημείο αντιπαράθεσης είναι η υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η οποία «οδηγεί τον κλάδο σε οικονομικό αδιέξοδο».

Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΣΑΤΑ να ανακοινώνει την απεργία «χωρίς ορίζοντα»:

Τα αιτήματα των οδηγών ταξί είναι τα ακόλουθα:

  • Παράταση στην υποχρεωτική και βίαιη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για το 2035, με βιώσιμο σχέδιο μετάβασης
  • Ξεκάθαρο διαχωρισμό των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό. «Με το Ε.Ι.Χ ο επιβάτης αγοράζει χρόνο για την μετακίνησή του, για αυτό προτείνουμε ελάχιστη μίσθωση στα 150 ευρώ συν Φ.Π.Α για αυτή την υπηρεσία, για ολόκληρη την επικράτεια. Η μεταφορά από ένα σημείο (Α) προς ένα σημείο (Β) είναι έργο που ανήκει στο ταξί», αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος.
  • Αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούν οι εφαρμογές πολυεθνικών απέναντι στον κλάδο και ειδικότερα στα Ράδιο Ταξί.
  • Δικαίωμα χρήσης των ειδικών λωρίδων κυκλοφορίας (λεωφορειολωρίδων) από τα έμφορτα.
  • Φορολογικό: Δίκαιη φορολογική μεταχείριση – Τερματισμός της φορολογικής επιδρομής
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης