Με κινήσεις που μόνο αστυνομικό δεν θυμίζουν, ένας άντρας των ΜΑΤ, καταγράφηκε από κάμερες και φωτογραφικές μηχανές να χτυπά μια φοιτήτρια με την υπηρεσιακή του ασπίδα.
Όπως φαίνεται και στις εικόνες, που εκτυλίχτηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ο αστυνομικός σηκώνει την ασπίδα του και δεν προσπαθεί να απωθήσει ή να κρατήσει μακριά του τους διαδηλωτές αλλά χτυπά την φοιτήτρια με το κάτω μέρος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να την τραυματίσει σοβαρά. Η φοιτήτρια έχασε προς στιγμή την ισορροπία της ενώ ο αστυνομικός των ΜΑΤ απομακρύνθηκε.
Παρατηρήστε την ασπίδα πως χτυπάει πάνω στο κεφάλι φοιτήτριας pic.twitter.com/YrS78wPLjZ
— nikos christofakis (@ChristofakisN) October 20, 2022
Τα επεισόδια προκλήθηκαν όταν μια μερίδα ατόμων επιτέθηκε κατά των αστυνομικών με πέτρες και καδρόνια οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών χωρίς να υπάρξουν στη συνέχεια τραυματισμοί, προσαγωγές ή συλλήψεις.

