Ελβετικές πατάτες ροστί. Εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να έχουν μια ιδιαίτερη γεύση στον ουρανίσκο τους!

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
9 λωρίδες μπέικον
1 κρεμμύδι
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες μας, αφού πρώτα τις βράσουμε και στη συνέχεια τις περνάμε από τον χοντρό τρίφτη του τυριού.
  • Τις αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο και εν τω μεταξύ βάζουμε να κάψει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το μπέικον. Σοτάρουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε τις τριμμένες πατάτες και ανακατεύουμε, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  • Πιέζουμε με μία σπάτουλα το μείγμα και μετά από 10 λεπτά το βάζουμε σ’ ένα πιάτο.
  • Ρίχνουμε βούτυρο στο τηγάνι και ξαναβάζουμε το μείγμα μας από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.
Πηγή: govastileto.gr
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης