Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξετε γαλακτομπούρεκο; Είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που έχει πλούσια γλυκιά γεύση, αλλά είναι και πολύ θρεπτικό λόγω της κρέμας του από σιμιγδάλι.

Υλικά
:
8-10 φρέσκα φύλλα κρούστας
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
400 γρ. ζάχαρη
70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο

για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
50 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύετε συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης