Μοναστηριακή πίτα φουλ σε Ω3 και φυτικές πρωτεΐνες. Γιατί η ελληνική κουζίνα είναι σοφή και αξεπέραστη.

Υλικά συνταγής
• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχί της Alfa
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση

• 6 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα
• 3 ντομάτες ντομάτες ώριμες και σφιχτές
• 1 πατάτα
• 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• προαιρετικά λίγη ρίγανη ή θυμάρι
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ή τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά καρέ. Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν να γίνουν διάφανα, αλλά να μην πάρουν χρώμα για περίπου 10′. Προσθέτουμε την ντομάτα και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πιει η γέμιση τα υγρά της. Αλατοπιπερώνουμε να γίνει νόστιμη. Προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα κι ανακατεύουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης