Ένα από τα φαγητά που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη δίαιτά σας είναι και τα φασολάκια.
Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με ποικιλία λαχανικών, όπως ντομάτα, καρότο, μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι αλλά και να τα συνδυάσετε με πατάτες. Μια μερίδα φασολάκια έχει περίπου 250 θερμίδες και πρέπει να προσέχετε, όταν τα αγοράζετε, γιατί όσο πιο τρυφερά είναι τα φασολάκια, τόσο λιγότερες θερμίδες έχουν, ενώ, εάν έχουν σχηματισμένο καρπό, τότε οι θερμίδες του πιάτου αυξάνουν τουλάχιστον κατά 50. Το πιάτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και σε ανόργανα στοιχεία, και γι’ αυτό καλό είναι τα συμπεριλαμβάνετε περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα στο τραπέζι σας.

Η πατάτα είναι μια από τις πιο θρεπτικές ρίζες, αφού περιέχει άμυλο, κάλιο και μαγνήσιο, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες C, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Τα καρότα είναι μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου και περιέχουν βιταμίνη Ε και Α. Η ντομάτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, β-καροτένιο, φολικό οξύ, βιταμίνη Ε, σελήνιο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο. Τέλος, θα πρέπει να προσέχετε την ποσότητα του λαδιού που βάζετε στο φαγητό. Όσο λιγότερο λάδι βάζετε, τόσο λιγότερες θερμίδες παίρνετε. Στην ίδια κατηγορία φαγητού ανήκουν οι μπάμιες, οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.

