Η κατανάλωση ψαριών τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει την εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων στις γυναίκες σε ποσοστό έως και 17%. Μόνο που τα ψάρια πρέπει να είναι βραστά ή ψητά και ποτέ τηγανητά.
Σύμφωνα με σουηδική μελέτη που διήρκεσε 10 χρόνια και στην οποία έλαβαν μέρος 34.700 γυναίκες ηλικίας 49 έως 83 ετών, η κατανάλωση σολομού και τόνου μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου αρκεί βέβαια να μην είναι σε παστή μορφή, γιατί το αλάτι επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

