Δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα και πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα μειώνουν έως και 60% την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας και Alzheimer.
Μελέτη Βρετανών επιστημόνων που παρακολούθησε 8.500 άτομα ηλικίας άνω των 65 για τέσσερα χρόνια, απέδειξε ότι όσοι από αυτούς έτρωγαν πολύ ψάρι και φρούτα και λαχανικά είχαν πολύ μειωμένες πιθανότητες να προσβληθούν από Alzheimer. Ακόμη πιο καλά ήταν τα αποτελέσματα για όσους στη διατροφή τους περιελάμβαναν και πλούσια έλαια, όπως το αραβοσιτέλαιο και το καρυδέλαιο.

