Είναι ένα τρόφιμο χωρίς εποχή και μπορούμε να το καταναλώσουμε όλο το χρόνο είτε μόνο του είτε ως συνοδευτικό σε κρέας, σαλάτες και άλλα φαγητά. Γνωρίζετε, όμως, τα θρεπτικά συστατικά που έχει;
Γνωρίζετε ότι η πατάτα έχει διπλάσιο κάλιο από την μπανάνα;

Είναι μια από τις πιο θρεπτικές ρίζες, αφού περιέχει άμυλο, κάλιο και μαγνήσιο, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες C, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες.

Συμβάλλει στη διατήρηση της αρτηριακής μας πίεσης σε χαμηλά επίπεδα αλλά και καταπολεμά τα εξανθήματα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο χυμός της πατάτας είναι ιδιαίτερα ευεργετικός σε περιπτώσεις δυσπεψίας, αλλά και η ζεστή ψητή πατάτα λιωμένη σαν πουρές βοηθάει στο κρυολόγημα.

Είναι ιδανική τροφή σε περίοδο δίαιτας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε άμυλο, με εξαίρεση την τηγανιτή πατάτα, και αυτό επειδή είναι πολύ χορταστική και χωνεύεται αργά, με αποτέλεσμα να αργούμε να πεινάσουμε.

Θέλει, όμως, προσοχή η συχνότητα που καταναλώνουμε τηγανιτές πατάτες, αφού η συχνή κατανάλωση της τηγανιτής πατάτας μπορεί να έχει επιπτώσεις στον οργανισμό μας και αυτό διότι τα αμυλώδη τρόφιμα δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σε όποια μορφή και αν είναι, έχει ξεχωριστή γεύση και υψηλή θρεπτική αξία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης