Το γιαούρτι περιέχει υψηλό ποσοστό βιταμινών, πρωτεϊνών, ψευδαργύρου αλλά και ασβεστίου. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας. Παράγει ουσίες και φυσικά αντιβιοτικά που καταστρέφουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Επίσης, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, λίγες θερμίδες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
Θρεπτικά συστατικά:
38% ασβέστιο
22% βιταμίνη Β2
20% φώσφορο
9% μαγνήσιο
8% πρωτεΐνες
5% βιταμίνη Α
5% βιταμίνη Β1
5% ενέργεια
3% υδατάνθρακες
2% σίδηρο
Πρόβειο
Παρασκευάζεται με αγνό πρόβειο γάλα, είναι πλούσιο και θρεπτικό.
Αγελάδας σκέτο
Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και παρασκευάζεται από πλήρες, ημιαποβουτυρωμένο ή αποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα αγελάδας.
Αγελαδινό στραγγιστό
Έχει σφιχτή υφή και μπορείτε να το βρείτε με λιπαρά από 0% έως 10%. Συνδυάζεται με μέλι και φρούτα.
Γιαούρτι με κομμάτια φρούτων, μέλι, γλυκά του κουταλιού, δημητριακά
Μπορείτε να τα βρείτε με μεσαία, χαμηλά αλλά και 0% λιπαρά, σε διάφορες γεύσεις φρούτων. Παρασκευάζονται από γάλα αγελάδας και ανθόγαλα, έχουν πλούσια γεύση και είναι ιδανικά για επιδόρπιο. Τα δημητριακά έχουν πολύ μεγάλη θρεπτική αξία. Μαζί με το γιαούρτι αποτελούν ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα.

