Γιώργος Αρκουλής

Δικαίως είχε φοβίσει τον Κλοπ η ισπανική Βιγιαρεάλ, αφού είχε αποκλείσει την Μπάγερν, ενώ η δική του ομάδα στην έδρα της ερχόταν από ήττα (Μίλαν) και ισοπαλία (Μπενφίκα). Ωστόσο, αυτός ο φόβος αποδείχτηκε υπερβολικός (ή μήπως μπλόφα;) και μάλλον εξέθεσε τον Γερμανό τεχνικό της Λίβερπουλ η διαμαρτυρία του και το αίτημα για αναβολή του αγώνα (του προσεχούς Σαββάτου) στο Νιούκαστλ. Παίζοντας τους Ισπανούς όπως ο καλοθρεμμένος (και βαρβάτος) γάτος απέναντι  ισχνά ποντικάκια, η Λίβερπουλ ήταν κυριάρχησε στο τερέν, και νίκησε δίκαια 2-0 βάζοντας τη βάση για πρόκριση στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ, μολονότι είναι βέβαιο ότι ο ‘Εμερι και οι ποδοσφαιριστές του θα τα δώσουν όλα στην έδρα τους στην ρεβάνς της  προσεχούς Τρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τακτική του Κλοπ στηρίχτηκε σε μια σοφή -όπως αποδείχτηκε- κίνηση: στο να αχρηστέψει τον μοναδικό σταρ της Βιγιαρεάλ, τον σπουδαίο μπαλαντέρ ΝτάνιΠαρέχο, τον μόνο που μπορεί να δώσει δημιουργικό παλμό. Του έβαλε ‘διπλή σκοπιά’ τους Αλκάνταρα και Φαμπίνιο, δηλαδή μαχητές σαφώς πιο γρήγορους και εξαιρετικούς κόφτες και αυτό ήταν όλο. ‘Όταν ο ’Εμερι αποφάσισε να αντικαταστήσει τον παίκτη του ήταν ήδη αργά.

Πολύ καλή η διαιτησία του Ρουμάνου διαιτητή, τον οποίο δικαίως χρησιμοποιεί (και τον προωθεί) η ΦΙΦΑ. Είναι ψηλός, με μπόλικα κιλά, αγέλαστος, φαλακρός, ασχημάντρας, αλλά έδωσε ρεσιτάλ του 50-50% και αυτό έχει τη σημασία του.

Στο μεταξύ, στο περιθώριο των χθεσινών ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, το πρόγραμμα διέθετε και τις ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός πέρασε το χαμηλό εμπόδιο της Λαμίας και πλέον στον τελικό στο ΟΑΚΑ έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το τρόπαιο από τον έτερο φιναλίστ, τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του οποίου άντεξε στο Καραϊσκάκη, κράτησε το 0-0 και στην παράταση κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στην εκπνοή. Φυσικά δεν επρόκειτο για έκπληξη, όμως είναι σαφές ότι η «ερυθρή» αποτυχία για νταμπλ, θα στεναχωρήσει για τακαλά την ηγεσία, τόσο την διοικητική όσο και για την (ντεφορμέ) τεχνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι άλλο;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης