Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Μογγολία για τις επόμενες μέρες, λόγω της βίας που έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά τις εκλογές της Κυριακής. Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 400 από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους την Τρίτη διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις εκλογές. Έβαλαν φωτιά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος του Σανγιατζίν Μπαγιάρ στην πρωτεύουσα, Ουλάν Μπατόρ, όπου ολόκληρες περιοχές έχουν αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Το Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα της Μογγολίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο της χώρας. Όμως, ο ηγέτης του Κόμματος των Δημοκρατών, Τσακχιατζίν Ελμπεγκντόρι, δήλωσε ότι δεν δέχεται τα αποτελέσματα, ενώ και η εκλογική επιτροπή θεώρησε πρόωρη την ανακοίνωση.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης