Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Κορέα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020, 06:16
Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα επιβεβαιώθηκαν 594 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα να φθάνει τις 38.755.

Παράλληλα τρεις ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 552 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας διαμορφώθηκε στο 1,42%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κυμαίνεται γύρω στα 600 τις τελευταίες ημέρες και παραμένει τριψήφιος τις τελευταίες 31 ημέρες, από την 8η Νοεμβρίου. Ο μέσος όρος της περασμένης εβδομάδας έφθασε τα 586,1.

Παρά τα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζουν οι κορεατικές αρχές, συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ (212 κρούσματα) και στην επαρχία Κιόνγκι, η οποία την περιβάλλει (146 μολύνσεις). Εξάλλου 38 περιπτώσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα 349 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να φθάνει τις 29.650 (το 76,51% του συνόλου των μολύνσεων).

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν έδινε εντολή να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται και να γίνεται πιο διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών, καθώς οι αρχές δυσκολεύονται να κάμψουν αυτό που η κυβέρνησή του αποκαλεί το «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να ιχνηλατήσουν το 26% του συνόλου των μολύνσεων. Παράλληλα ο δείκτης θετικότητας έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα σε έναν μήνα, στο 4%.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τα κρούσματα ενδέχεται, αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, να αυξηθούν περισσότερο και να φθάσουν ακόμα και τα 900 σε ημερήσια βάση την επόμενη εβδομάδα, φέρνοντας το σύστημα υγείας της ασιατικής χώρας αντιμέτωπο με κατάρρευση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020, 08:06