Πριν από δύο χρόνια, ο θάνατος ενός 5χρονου αγοριού είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην Αυστραλία. Τελικά, οι χειρότερες υποψίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς η εισαγγελέας επισκέφθηκε το σπίτι όπου διέμενε ο μικρός, μαζί με τον πατέρα και τον 10χρονο αδελφό του.

Οι συνθήκες που αντίκρισε ήταν τόσο αποκρουστικές, που απόρησε πώς θα μπορούσε κάποιος να ζει εκεί για παραπάνω από μερικά λεπτά. Το σπίτι ήταν γεμάτο υπολείμματα σαπισμένων τροφών, μούχλα, απορρίμματα και κατεστραμμένα έπιπλα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το αγόρι βρήκε τον θάνατο, όταν έκοψε το πόδι του σε κονσέρβα ζωοτροφής, πιθανότατα από τέτανο ή αλλαντίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι αναγκαζόταν να «κρύβει» εκεί τα παιδιά του, για να μην μπορεί να τα εντοπίσει η μητέρα τους. Η πρώην σύζυγός του έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, και εκείνος φοβόταν ότι, εάν τους έβρισκε, θα έπαιρνε τους γιους του μακριά, χωρίς να τον ενημερώσει.

Έτσι, λοιπόν, έβγαινε κάθε πρωί στον πραγματικό κόσμο, πήγαινε στην δουλειά του, και επέστρεφε στο σπίτι-τρώγλη. Όπως δήλωσε η εισαγγελέας: «Ο πατέρας αποφάσισε ότι ήταν καλύτερα να μην έρθει σε σύγκρουση με την σύζυγό του. Κάθε πρωί έφευγε και εργαζόταν στον πραγματικό κόσμο, κερδίζοντας 125.000 ευρώ τον χρόνο και επέστρεφε στο σπίτι της αθλιότητας, αλλά δεν έκανε τίποτα για αυτό. Δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει αυτά τα αγόρια.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ψυχολόγος έκρινε ότι και οι δύο γονείς πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα. Η μητέρα πέθανε από ανεπάρκεια οργάνων τον περασμένο μήνα, ενώ ο πατέρας κρατείται μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του, έχοντας δηλώσει ένοχος για απερίσκεπτη συμπεριφορά που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών του, στις 27 Νοεμβρίου. 

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης