Οι Αρχές της Αυστραλίας έχασαν την επαφή με μεγάλο πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στη μάχη με τις φλόγες σε ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, γνωστοποίησαν σήμερα.

Το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας «διενεργεί έρευνα για τις πληροφορίες σχετικά με σοβαρό συμβάν στο οποίο ενεπλάκη αεροσκάφος» στο νότιο τμήμα της πολιτείας, ανέφερε το ίδιο μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή εν μέσω υψηλής ζέστης, καθώς μεγάλο μέρος της χώρας τέθηκε σε συναγερμό από νωρίτερα σήμερα λόγω της επανόδου του καύσωνα έπειτα από πολυήμερες βροχοπτώσεις που προσέφεραν ανακούφιση στα μέτωπα.

Κατά τόπους επικρατούν σήμερα θερμοκρασίες 40° Κελσίου και πνέουν άνεμοι ταχύτητας έως και 90 χιλιομέτρων την ώρα, συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Από τον Σεπτέμβριο, οι χωρίς προηγούμενο πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και έχουν μετατρέψει σε αποκαΐδια πάνω από 2.000 κατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης