Συνολικά 90 τόνους  προϊόντων διατροφής οι οποίοι μεταφέρθηκαν με οκτώ στρατιωτικά αεροπλάνα παρέδωσε το Μαρόκο στο Λίβανο. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που υπάρχει μεταξύ των δύο αυτών χωρών. Σημειώνεται πως και η χώρα του Μαρόκου συμμετέχει στην προσπάθεια του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Επίσης στη Βηρυτό έχει βοηθήσει στην κατασκευή ενός στρατιωτικού νοσοκομείου έπειτα από την μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι της πόλης το 2020  που συγκλόνισε  τη χώρα.   Την έγκριση για την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας έδωσε ο Βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ  ΣΤ. Η παραλαβή των προϊόντων έγινε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Rafiq Hariri» στη Βηρυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λίβανος έχει εγκλωβιστεί στη μεγαλύτερη οικονομική του κρίση εδώ και δεκαετίες, με μια ιστορική υποτίμηση του νομίσματός του, υπερπληθωρισμό, μαζικές απολύσεις και αυξανόμενη φτώχεια.

Η οικονομική κατάρρευση στον Λίβανο αύξησε το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα. Περισσότεροι από τους μισούς Λιβανέζους ζουν πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό στους Παλαιστίνιους και τους Σύρους πρόσφυγες φτάνει το 70% και 90% αντίστοιχα.

Λόγω της ατελείωτης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα από το φθινόπωρο του 2019, οι οικογένειες δεν διαθέτουν ούτε τους απαραίτητους πόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διάστημα 18 μηνών η λιβανέζικη λίρα έχασε περισσότερο από το 85% της αξίας της σε σχέση με το δολάριο στη μαύρη αγορά, γεγονός που αποδυνάμωσε την αγοραστική δύναμη των Λιβανέζων.

Τα φανάρια στη Βηρυτό δεν λειτουργούν. Μετά την δύση του ήλιου, ελάχιστα σπίτια έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτές είναι κάποιες από τις συνέπειες του οικονομικού αδιεξόδου που βιώνει η χώρα και της φτωχοποίησης των πολιτών. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης