Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στη Συρία έχει σχεδόν τελειώσει, επεσήμανε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ Μουάλεμ, προσθέτοντας πως η κατάσταση στη χώρα έχει πλέον καταστεί πιο ασφαλής.

«Η κατάσταση στο έδαφος είναι πιο ασφαλής και πιο σταθερή, και η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας έχει σχεδόν τελειώσει» εξήγησε, χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε τη μάχη έως ότου καθαρίσει όλο το συριακό έδαφος από τις τρομοκρατικές ομάδες και την παράνομη παρουσία ξένων δυνάμεων».

Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας κατήγγειλε επιπλέον, ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, παρέχει απευθείας στρατιωτική στήριξη στους τρομοκράτες.

«Ο συνασπισμός κατέστρεψε τελείως τη συριακή πόλη Ράκα. Κατέστρεψε τις υποδομές και τις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής. Διέπραξε μαζικές δολοφονίες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, ενέργειες οι οποίες συνιστούν εγκλήματα πολέμου» επεσήμανε, στο ίδιο πλαίσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε δε, ότι «οι ισχυρισμοί των δυτικών χωρών, σύμφωνα με τους οποίους η Δαμασκός πραγματοποίησε επίθεση με χημικά όπλα, επιστρατεύονται για να δικαιολογηθεί η εχθρική στάση εναντίον της Συρίας».

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, Σύρος βουλευτής, μιλώντας στο Sputnik, αποκάλυψε ότι τα «Λευκά Κράνη» και μαχητές του Ιντλίμπ σχεδίαζαν να κινηματογραφήσουν ψεύτικη επίθεση με χημικά, προκειμένου να επιρρίψουν την ευθύνη στη συριακή κυβέρνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης