Δανία: Μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της Κοπεγχάγης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 19:56
Δανία: Μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της Κοπεγχάγης

Μέτρα εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια για να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κοπεγχάγης σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αποφάσισαν να λάβουν οι τοπικές αρχές.

Η αστυνομία της πρωτεύουσας της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέτεινε τους ελέγχους το Σαββατοκύριακο και προχώρησε σε 28 συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες, οι 24 διώκονται για οδήγησε σε κατάσταση μέθης και οι υπόλοι για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως ανέφεραν οι αρχές μέσω του Twitter.

Στη Δανία η οδήγηση αυτοκινήτου - ή πατινιού - σε κατάσταση μέθης τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 κορώνων (περίπου 270 ευρώ).

Τα ηλεκτρικά πατίνια έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα στις αρχές του έτους και ήδη έχουν καταλάβει δρόμους και πεζοδρόμια, προς μεγάλη σύγχυση των πεζών αλλά και όσων κυκλοφορούν με ποδήλατο. Τον Ιούνιο ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την πρόσβαση των πατινιών στο κέντρο της πόλης, σε μια μεγάλη πεζοδρομημένη περιοχή. Στο κέντρο θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο 200 ηλεκτρικά πατίνια, ενώ άλλα 3.000 θα είναι διαθέσιμα για την υπόλοιπη πόλη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 19:56