Δεν αίρεται η ασυλία του Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο !!!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 21:26
Δεν αίρεται η ασυλία του Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο !!!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο -Νίκος Ρούσσης

        Η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, δεν φάνηκε να πείσθηκε από τις εν Ελλάδι ιαχές «Δεν είναι αθώοι» και με χθεσινή της έκθεση, αποφασίζει να μην άρει την ασυλία του Ιωάννη Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο.

        Ο εισηγητής της έκθεσης, Βούλγαρος ευρωβουλευτής της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών <Depute>Angel Dzhambazki, εκθέτει τον Εισαγγγελέα του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα, αναφέροντας οτι υπέβαλλε αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ιωάννη Λαγού, μόνο για πράξεις που διενήργησε ο Ιωάννης Λαγός κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Ιανουαρίου 2020.

Οπου κατηγορείται για εικαζόμενη προσβολή του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας, πράξη στην οποία προέβη κατά τη διάρκεια της διεξαχθείσας στις 29 Ιανουαρίου 2020 στην ολομέλεια συζήτησης σχετικά με την κατάσταση των μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την κοινή αντίδραση της ΕΕ σε αυτήν.

        Συμπεραίνει, λοιπόν, ότι ο Ιωάννης Λαγός ενήργησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του ως βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποφασίζει να μην άρει την βουλευτική ασυλία του Λαγού.

Ακολουθεί ολόκληρη η έκθεση, που υπερψηφίσθηκε και από τα 23 παρόντα μέλη της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2021-0135_EL.html

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 22:28