Εντολή αυξημένης επιφυλακής αλλά και μια προειδοποίηση για την εναέρια κυκλοφορία εξέδωσαν οι Αρχές της Ινδονησίας έπειτα από την έκρηξη ηφαιστείου κοντά στην Μπαντούγκ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην νήσο Ιάβα.

Όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Γεωλογική Υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας και Μεταλλευτικών Πόρων της Ινδονησίας εξέδωσε «πορτοκαλί προειδοποίηση» για την Αεροναυτιλία, καθώς η τέφρα που εκλύεται από το ηφαίστειο φθάνει σε ύψος 1.000 ποδών πάνω από τον κρατήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν δρόμους, πεζοδρόμια, στέγες και αυλές σπιτιών καθώς και οροφές οχημάτων να έχουν καλυφθεί από στάχτες.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηφαίστειο Ταγκουμπάν Παράχου βρίσκεται 30 χλμ. βόρεια της Μπαντούγκ. Η συγκεκριμένη πόλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα στο δυτικό τμήμα της νήσου Ιάβα.

 

Η Εθνική Υπηρεσία Εθνικών Καταστροφών της Ινδονησίας (BNPB) ανακοίνωσε πως έχουν δημιουργηθεί ζώνες εκκένωσης περιμετρικά του ηφαιστείου, ενώ επί ποδός έχουν τεθεί και δυνάμεις του στρατού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης