Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει την Πενσιλβάνια – και την προεδρία κατά συνέπεια – αλλά η εκστρατεία επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ δεν παραδίδει τα όπλα.

«Αυτές οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει», δήλωσε ο Ματ Μόργκαν, γενικός σύμβουλος της εκστρατείας Τραμπ. «Η λανθασμένη προβολή του Τζο Μπάιντεν ως νικητή βασίζεται σε αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες που απέχουν πολύ από τα τελικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα, ο Μπάιντεν έχει επί του παρόντος 264 εκλογικές ψήφους με βάση τις καταμετρήσεις του AP, ενώ άλλα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως έχει κερδίσει 253, έναντι των 214 του Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπήρξαν πολλές παρατυπίες στην Πενσιλβάνια, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι αξιωματούχοι των εκλογών εμποδίζουν τους εθελοντές νομικούς παρατηρητές μας να έχουν ουσιαστική πρόσβαση σε περιοχές καταμέτρησης των ψήφων», δήλωσε ο Μόργκαν.

«Τέλος, ο Πρόεδρος πρόκειται να κερδίσει την Αριζόνα εντελώς, παρά την ανεύθυνη και εσφαλμένη καταμέτρηση της πολιτείας ως νίκης για τον Μπάιντεν από το Fox News και το Associated Press», δήλωσε ο Μόργκαν. «Ο Μπάιντεν βασίζεται σε αυτές τις πολιτείες για τη διεκδίκησή του στον Λευκό Οίκο, αλλά μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, ο Πρόεδρος Τραμπ θα επανεκλεγεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ακόμη και αν ο Τραμπ κέρδιζε την Αριζόνα, ο Μπάιντεν θα είχε ακόμα περισσότερες από 270 εκλογικές ψήφους αν κερδίσει την Πενσιλβάνια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης